Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET PRITVOREN IVO KOMŠIĆ

Preko kćeri prijetio poslovnom partneru: Doći ću i ubiti ono tvoje smeće!

Zagreb: Po?elo su?enje Davidu Komši?u zbog ubojstva Kristine Krupljan
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
07.10.2022.
u 15:01

Osim za prijetnju Ivo Komšić je osumnjičen i za pokušaj iznude Miroslava D., kojeg smatra krivcem za dio privatnih problema koje ima.  Zbog tih problema i neriješenih odnosa koje ima s Miroslavom D., od njega je tražio povrat  200.000 eura na ime nepostojećeg duga

Pokušaj iznude i prijetnje razlog su zašto je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu opet doveden Ivo Komšić, otac Davida Komšića, osuđenog na 25 godina zatvora.  Starijem Komšiću,  koji je inače radio ekscese  i tijekom suđenja svom sinu, istražni zatvor je određen zbog opasnosti  od ponavljana djela.

Kako se sumnja, Ivo Komšić je od početka ove godine do uhićenja prijetio svom poslovnom partneru Vjekoslavu Komšiću.

- Doći ću i ubiti ono tvoje smeće. Neka vodi računa o sebi. Što ga briga za mene- sumnja se da je prijetio Ivo Komšić, a prijetnje je izgovorio dok je poslovnog partnera zvao na telefon kćeri Vjekoslava Komšića. Osim za prijetnju Ivo Komšić je osumnjičen i za pokušaj iznude Miroslava D., kojeg smatra krivcem za dio privatnih problema koje ima. Zbog tih problema i neriješenih odnosa koje ima s Miroslavom D., od njega je tražio povrat  200.000 eura na ime nepostojećeg duga.

-  Tih 200.000 eura, taj dug,  ne moraš mi platiti odjednom. Možeš mi ga podmiriti i u ratama. A ako te ne učiniš, ubit ću ti ženu i djecu - i njemu je zaprijetio Komšić..

Ivo Komšić je, kako se neslužbeno doznaje, sve optužbe porekao. Tvrdi da su ga Vjekoslav Komšić i bivša supruga pokrali,  dok je kako je kazao  s Miroslavom D,. u dobrim odnosima.

Ovo inače nije pri boravak Ive Komšića u Remetincu. Bio je pritvoren i u travnju 2018. i to tri tjedna. Tada je s njim bio pritvoren i Vjekoslav Komšić, koji je inače kum njegova sina Davida te Zoran Petrović. Njih trojica su se sumnjičili za prijetnju jer su 10. travnja 2018. u 13.45 ušli u jedan kafić na Medveščaku. U kafiću je bio konobar kojeg su upitali gdje mu je gazda. Konobar je odgovorio da gazde nema, na što je netko od trojca pokazao na njega i rekao da je on gazda. Vjekoslav Komšić mu je potom zbog neriješenih imovinskih odnosa, odnosno parnice koju vlasnik kafića vodi s Komšićevom prijateljicom, zaprijetio ubojstvom. Dok mu je on izgovarao te prijetnje Ivo Komšić i Petrović stajali su pored njega. Nakon toga su sva trojica jedno vrijeme proveli iza rešetaka. Prije toga Komšić je pritvaran i jer je prijetio i uhodio sutkinju koja mu je osudila sina, a nakon toga je  u studenom 2011. tijekom zatvorskih posjeta sinu pokušao dostaviti mobitel. No nije uspio jer je zbog prijašnjih ekscesa bio pod jačom prismotrom pravosudnih policajaca.

Što se pak tiče Davida Komšića, Vrhovni sud mu je  u siječnju 2020. odbio drugu žalbu pa je pravomoćno osuđen na 25 godina zatvora jer je s 88 uboda nožem ubio svoju trudnu djevojku Kristinu Krupljan. Za to zlodjelo je dvije godine ranije bi nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora, no Vrhovni sud mu je poslije prve žalbe umanjio kazanu za pet godina, a kasnije mu je ta kazna od 25 godina i potvrđena.

Komšić se teretio da je u veljači 2017. ubio Kristinu Krupljan, koju je u svom vozilu nožem izbo 88 puta. Tijekom suđenja nije iznosio obranu, no kazao je da mu je žao. Da mu je žao, ponavljao je i na žalbenim sjednicama na kojima je svjedočio videovezom iz Kaznionice u Lepoglavi. Njegova obrana smatrala je da se Komšiću kao mlađem punoljetniku, jer u vrijeme ubojstva nije imao punu 21 godinu,  trebalo suditi prema Zakonu o sudovima za mladež, a ne prema općem kaznenom pravu. No takvog stava nije bilo vijeće zagrebačkog Županijskog suda, kojem je za pravo dao i Vrhovni sud. Vrhovni je sud Komšiću posebno otegotnom cijenio što je iskazao upornost i bešćutnost pri počinjenju djela. Otegotno mu je bilo i što je ubojstvo motivirano posesivnošću i ljubomorom. Nadalje, Komšić je, navodi Vrhovni sud, bio svjestan i da je Kristina Krupljan bila trudna, a iako je više puta kazao da mu je žao, u njegovo žaljenje i kajanje Vrhovni sud, baš kao ni zagrebački Županijski sud, nije povjerovao. Odnosno, smatrali su da to kajanje nije iskreno.

Ključne riječi

Komentara 12

PE
Perspektivan
15:42 07.10.2022.

Svi Komsici su smece!

KE
kerberus1106
16:03 07.10.2022.

Drugim rijecima dok ta STOKA ne ispuni prijetnje i nekog stvarno ne ubije, institucije ove nakaradne drzave nece ucinit nista....ma hajde

BR
brzizestok
15:17 07.10.2022.

Zašto je ta obitelj uopće na slobodi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije