Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA VRHOVNOG SUDA

Nastavlja se prekinuto suđenje Sanaderu i Hernadiju za Inu-MOL

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
02.10.2017.
u 10:28

Uskok se žalio da nije bilo razloga za prekid suđenja Sanaderu jer se postupak protiv Hernadija mogao razdvojiti

Suđenje u slučaju Ina – MOL protiv Ive Sanadera i Zsolta Hernadija ide dalje bez obzira na to što Sud EU treba dati tumačenje o primjeni europskog uhidbenog naloga (EUN) za Hernadija. Vrhovni je sud u vijeću pod predsjedanjem suca Damira Kosa usvojio žalbe Uskoka i Hernadijeve odvjetnice Laure Valković na odluku o prekidu kaznenog postupka, sve dok Sud EU u Luksemburgu o tome ne odluči.

Uskok se žalio da nije bilo razloga za prekid suđenja Sanaderu jer je zatražen zbog tumačenja EUN-a oko Hernadija pa se postupak mogao razdvojiti. Radi odgovora na pitanje je li trebalo prekinuti postupak protiv Hernadija, Vrhovni sud obrazlaže da je prethodno trebalo utvrditi na što se odnosi zahtjev za rješenje pravnog pitanja koji je Županijski sud u Zagrebu poslao Sudu EU i ako o rješenju tog pitanja ovisi primjena kaznenog zakona, onda je postupak protiv Hernadija trebalo prekinuti.

Vrhovni sud utvrdio je da se pitanja upućena Sudu EU odnose na prihvatljivost tumačenja Mađarske o nepostupanju po EUN-u za Hernadija, što znači da će o odgovoru na ta pitanja ovisiti hoće li nam Hernadi biti izručen ili će mu se suditi u odsutnosti, o čemu je naš sud odlučio 10. lipnja 2014. Kako nije riječ o pitanju o kojem ovisi primjena Kaznenog zakona, zaključuje se da nije bilo uvjeta za prekid postupka.

Komentara 4

PU
Pukovnik
10:56 02.10.2017.

Nema od toga ništa ...

LU
Lujo123
15:45 02.10.2017.

Hrvatsko sudstvo će uništiti RH.

VV
VVJERODOSTOJNO
10:37 02.10.2017.

Ma koje suđenje...to je zabava za narod i uveseljavanje naivnih....presuda je davno donešena, a ova predstava i farsa od pravosuđa može samo još više iziritirati javnost....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije