Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSI UPOZORAVAJU:

'Prekid primirja bio bi katastrofalan za situaciju u Ukrajini'

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
13.11.2014.
u 19:38

Rusija odbacuje optužbe o slanju vojnika i tenkova u Ukrajinu

Moskva i Kijev danas su se međusobno optužili za kršenje primirja, a SAD je upozorio Ruse da bi ih Zapad mogao kazniti zbog daljnje vojne eskalacije ukrajinske krize, prenosi Reuters.

Ukrajina je optužila Rusiju da je poslala vojnike i oružje kako bi separatistima na istoku zemlje pomogla za pokretanje nove ofenzive u konfliktu koji je odnio više od 4000 života. Rusija je upozorila da bi napad na separatiste mogao biti katastrofalan za Ukrajinu.

– Prekid primirja ne smije se dopustiti... To bi bilo katastrofalno za situaciju u Ukrajini – rekao je glasnogovornik ruskog inoministarstva Aleksandar Lukaševič.

OSCE, koji nadzire prekid vatre, izvijestio je o kolonama tenkova i vojnika bez obilježja kako se kreću od ruske granice, a Reuters navodi kako je njihov novinar vidio kolonu od 50 vozila kako ide prema uporištu pobunjenika u Donjecku. Međutim, Rusija odbacuje optužbe o slanju vojnika i tenkova u Ukrajinu.

>> UN upozorava na mogućnost novog općeg rata u Ukrajini

>> Unatoč primirju, cijelu noć padale granate

Komentara 37

PR
Protivcenzure
20:30 13.11.2014.

i naravno dokaza o ruskim trupama nema.

DU
Deleted user
20:41 13.11.2014.

dajte više slike i snimke tih kolona tenkova i sto god... ja mogu rec da sam vidio 1000 djevica kak idu po Vukovarskoj, i nikom niš....

MR
mrkvan
23:13 13.11.2014.

Američki agenti Porošenko i Jatsenjuk su primirje iskoristili za obnovu trupa i sad ponovo kreću u napad na proruske pokrajine. Jedino što naši ljudi ne shvaćaju da su prorusi u položaju u kakvom smo bili Hrvati (nemaju vojsku, imaju embargoo na oružje), a ukrajinska vojska je poput JNA - puno oružja, slabi moral i motivacija za borbu protiv svojih sugrađana. Zato Porošenko koristi Desni sektor - fašističku grupaciju sa zadatkom da rade zločine i siju strah među lokalnim stanovništvom, nešto poput Belih Orlova uz JNA kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije