Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donjeck

Unatoč primirju, cijelu noć padale granate

ukrajina prosvjedi
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/2
09.11.2014.
u 10:23

Novi sukob nastao je nakon što su jučer uočeni velik broj nemarkiranih vojnih vozila u pobunjeničkom području. Ukrajinska strana vjeruje da su Rusi opremili pobunjenike

Unatoč dogovorenom primirju, noćas su padale granate na Donjeck, a svjedoci govore da je je bombardiranje trajalo gotovo osam sati, javlja BBC. Zasad nisu prijavljene žrtve. Navodno je bombardiranje stizalo s obje strane - separatističke, ali i ukrajinske. 

Novi sukob nastao je nakon što su jučer uočeni velik broj nemarkiranih vojnih vozila u pobunjeničkom području. Ukrajinska strana vjeruje da su Rusi opremili pobunjenike. 

Moskva te navode demantira iako su priznali da je ranije među separatistima bilo ruskih vojnika. Od travnja je u sukobima na istoku Ukrajine poginulo opreko 4.000 osoba otkad traje borba za regije Donjeck i Luhansk. 

Krhko primirje je potpisano 5. rujna, no i za vrijeme trajanja prekida vatre, poginulo je nekoliko stotina osoba. 

>> Ukrajina naredila vojna pojačanja u strahu od pobunjeničke ofenzive

 

Komentara 11

Avatar Šljivovica
Šljivovica
13:29 09.11.2014.

Jel su to kompleksi ili sta vec? Visite na Hr portalima 24 sata dnevno! Ne smijem pisati tko i sta jer mi u svojoj drzavi imamo manja prava od nasih miroljubivi susjeda, pa ce me ad.in koji je isto istocno orijentiran izbaciti na neko vrijeme

MA
Markocrooo
14:35 09.11.2014.

ti rusi su isti kao i srbi

MA
macoje
12:27 09.11.2014.

ovi zele u europu, a ovi drugi ne daju,i jedni i drugi imaju pravo na zalbu, ali nemaju prava pa se bore za svoja prava,i srbija isto ko rusija zeli svoja prava u skladu sa EU i zeli u euu ali pod njenim uslovima,naravno srbi jesu za eu,ali podrzavaju ruse koji ne zele u eu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije