Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
medicina
Povratak na članak

Pregled jednjaka umjesto gastroskopijom – kapsulom

Bez anestezije - u nas se i gastroskopski zahvat izvodi na živo zbog štednje

Komentari 1

OB
-obrisani-
19:12 16.01.2013.

Prof. Duvnjak dobro zna da pred Bogom i Državom nismo svi isti, bez obzira na zakone. Vladajući vladaju svagdje, te im se mnogi liječnici ne suprostavljaju, naročito od kada su u Mnistarstvima učinkoviti liječnici i stručnjaci. Kada oni nalože rade se njihovima gastroskopije pod anestezijom, kapsule plaća HZZO a mnogim pacijentima su naplaćivane. Zatreba li nekom ova najnovija kapsula oni će je nabaviti, jer mnoge farmaceutske kuće i nadalje će biti dobrotvori. Zar nema slućajeva kada je kolonoskopom probiveno crijevo, a stručni liječnik radio obradu bez anesteziranja. Isto je i kod ab kod žena. Sa vezom budete anestezirani i to u bolnici o HZZO-ovskom trošku, dok druge plaćaju u privatnim ordinacijama i to ilegalno. Mnogo toga se u zdravstvu radi kako kome i gdje se hoće. Jadan onaj tko dođe u njihove ruke, bez stranačkih ili kunskih veza. Možda ministar ili uputi prof. u SAD na obuku oko primjene kapsule, jer nikada se ne zna kada će i kome zatrebati. Mi mali daleko smo od svih noviteta.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.