Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele neovisnost

Predstavnik Madrida u Kataloniji ispričao se zbog policijskog nasilja

katalonija
Foto: Reuters
06.10.2017.
u 14:57

Kad sam vidio te snimke i nakon što sam saznao kako je policija udarala ljude i gurala ih, ne mogu nego izraziti žaljenje i ispričati se zbog ponašanja policajaca koji su intervenirali, rekao je Enric Millo

Predstavnik španjolske vlade u Kataloniji ispričao se zbog nasilja nacionalne policije prema prosvjednicima koji su pokušavali glasati na zabranjenom referendumu u nedjelju, javljaju mediji.

"Kad sam vidio te snimke i nakon što sam saznao kako je policija udarala ljude i gurala ih, ne mogu nego izraziti žaljenje i ispričati se zbog ponašanja policajaca koji su intervenirali", rekao je Enric Millo u televizijskom intervjuu.

Prva je to isprika nekog vladinog dužnosnika zbog sukoba i mogla bi biti shvaćena gestom pomirenja prema katalonskim čelnicima, koji planiraju unilateralno proglašenje neovisnosti regije o Španjolskoj.

katalonija
1/10

Policijska akcija, u kojoj je prema katalonskim zdravstvenim vlastima oko 900 ljudi ozlijeđeno, osudile su skupine za ljudska prava kao prekomjernu upotrebu sile prema civilima.

Dužnosnik katalonske vlade objavio je u petak da će se regionalni parlament oglušiti na zabranu španjolskog suda i u ponedjeljak održati raspravu koja bi mogla dovesti do proglašenja neovisnosti.

To je prvi jasni odgovor katalonske vlade na odluku španjolskog ustavnog suda od četvrtka kojom je suspendirana parlamentarna skupština planirana za ponedjeljak, a on bi mogao izazvati oštru reakciju središnje vlasti u Madridu.

Španjolski premijer Mariano Rajoy ponudio je međustranačke razgovore za pronalazak rješenja, čime je otvorio vrata za sporazum koji bi Kataloniji dao više autonomije.

No odbacio je neovisnost i katalonski prijedlog za međunarodnim posredovanjem.

katalonija
1/25

 

Komentara 3

CA
car13
21:05 06.10.2017.

Nema povratka nakon onog !

AA
aabbcc
13:17 07.10.2017.

Namlatili 900 gradjana u ime slobode misljenja i izjasnjavanja pa se ispričao !

DU
Deleted user
15:26 06.10.2017.

mogao je to reci odmah u nedjelju a ne tjedan dana kasnije nakon obaveznog razgovora kod milosevica tj rajoya

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije