Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Agrokor
Povratak na članak

Poletaev nakon sastanka: 'Trebali bismo pronaći rješenje, ali to ovisi o razni suradnje'

Od današnjeg razgovora s predstavnicima Sberbanke očekuje se nastavak suradnje i da će se financiranje nastaviti

Komentari 15

DU
Deleted user
12:04 29.05.2017.

Kako sad ovo od tolikih prijatelja sa zapada kojima lizemo redovno da ne kazem sto ni jedan nije ponudio eura da spasimo Gazdu......

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:59 29.05.2017.

Hm, lijepo je znati da će hrvatski građani, ničim izazvani i ničim involvirani u aferu Agrokor, lijepo napuniti kesu ruskim bankarima koji su investirali na trusno gospodarsko područje u kompaniju sa megalomanom na čelu. Svi se smješkaju. I vlasnik i šef Vlade i bankari i hrvati kojima je uvijek sve smiješno na njihovom putu od srednje klase do pučke kuhinje.

VL
PU
Pukovnik
12:15 29.05.2017.

Opce je poznato da AGROKOR ima dug veci od 40 mrd. HRK. Vjerojatno i puno veci ako se otkriju i druge kriminalne financijske radnje. Svakom je jasno da AGROKOR nije u stanju servisirati navedeni dug jer je u bankrotu, tj. njegova temeljena vrijednost je manja nego zaduzenje. Kako Vlada moze i otkud vuce demokratsku legitimaciju da kroz povjerenika odobrava i trazi daljne zaduzenje za "tekuce poslovanje" ako se vec stari dug ne moze vracati? Premijer jos daje izjavu "da ce uvijeti novog financiranja biti jos bolji" - to se moze smatrati ruganjem zdravom razumu i gradanima RH. Tko ce vracati nagomilane dugove koji se vratiti ne mogu? Bude li to novac iz javni financija (Drzavni proracun, tj. porezni obveznici) to je ravno nacionalne veleizdaje. Predsjednik Vlade i cijeli njegov kabinet za to moraju biti uhiceni i procesuirani zajedno s onima koji su prouzrokovali ovu situaciju.

VL
Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
11:14 29.05.2017.

Ne kužim zašto je ovaj morao dolaziti iz Rusije, zašto nisu na sastanak poslali Božu Petrova, kao i do sada.

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:02 29.05.2017.

rus traži ono što bi tražio svatko na njegovom mjestu. i ne vidim potrebe za vikanjem i optuživanjem, i prikazivanjem rusa koji nas dolaze pokoriti. nisu to nikad radili, pa neće ni sada. druga stvar što smo pokoreni i porobljeni, ekonomski od strane talijana, nijemaca, mađara, a politički nas amerikanci drže za glavu, oko, nos, uho, želudac... odbili smo jako puno ruskih investicija, i umjesto da zarađujemo na ruskim energentima, mi ih kupujemo preko posrednika! talijana! svaku investiciju smo zeznuli, u turizam (haludovo, gdje se 10 godina čeka obećana izmjena prostornog plana)... sad ćemo kupiti švedske avione, koji po ničemu nisu ni blizu ruskim, ali eto, bitno da se para potroši među 'saveznicima', a ne da se za isti novac dobije daleko bolji stroj. da, ruske banke žele isto što zapadne. ali je problem to što su ruske. da su npr. talijanske, nikad se ne bi postavilo pitanje o pritisku italije na nas, širenju utjecaja, sve što se rusima predbacuje. što je još jedna od dokaza da smo porobljeni, jer istu stvar ne gledamo istim očima. da nije bilo ruskih 100 mil eura početkom godine, danas bi sve agrokorovo bilo zatvoreno. ovako, ima se još uvijek na nečemu raditi, graditi, trgovati. i tu su rusi pokazali da jesu ok dečki. nego, gdje su u ovom cirkusu naši zapadni saveznici, prijatelji? što je par mlrd eura za saveznika u nevolji?!

VL
ZS
Zvolen.Slovakia
11:13 29.05.2017.

Moze li netko prevesti sto su Rusi izjavili po izlasku iz Vlade ?

VL
21
210759
12:00 29.05.2017.

Podajte im oranice neka ruske budale oru i placaju hrvatima porez sto moraju. Hrvati ni tako ni tako nevolidu orat .Ja tu nevidim nikakva problema da par ruski bankara pocmu obnavljati hrvatsku poloprivredu koju ionako svi izbjegavaju.

VL
Avatar megatronman
megatronman
11:44 29.05.2017.

Plenković priča što žrtva želi čuti a žrtva je u ovom slučaju naš narod. Nažalost istina je da Rusi preuzimaju zemlju. Nije njima do novaca dok im je zemlja važna i to ona na teritoriju države članice NATO pakta. I tako su uspjeli u onom što Srbi nisu. Okupirat će dio teritorija. Nije tu samo HDZ kriv tj. Vlada već naravno i SDP.

VL
KR
kruti175
11:53 29.05.2017.

ruski seljačić prekratkih hlača,ihihihih

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.