Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi izgled

Predstavljeno arhitektonsko-urbanističko rješenje središta Vinkovaca

vinkovci
Foto: Miroslav Flego
08.04.2014.
u 15:15

Marasu su pri izradi projekta bila polazišta što su Vinkovci najstariji grad u Europi s kontinuitetom življenja 8.300 godina.

Vinkovački arhitekt Tihomir Maras koji je autor Matoševe spomen-kuće, predstavio je arheološko-urbanističko rješenje središta Vinkovaca koje je naslovio "Moji Vinkovci 21. stoljeća". Marasu su pri izradi projekta bila polazišta što su Vinkovci najstariji grad u Europi s kontinuitetom življenja 8.300 godina i Vinkovačke jeseni kao kulturno turistička manifestacije koja je poznata i izvan granica Hrvatske.

- Cilj projekta je prostorno i oblikovno uređenje užeg dijela grada, podizanje urbanističke vrijednosti Vinkovaca kao modernog europskog grada, projekt je primjeren povijesnim, kulturološkim i turističkim specifičnostima i kulturno naslijeđen temelj razvitka - rekao je Tihomir Maras dodajući kako je moguće projekte financirati iz EU fondova.

Maras je projektom dao novi izgled Trga Oriona na križanju Zvonimirove i Dalmatinčeve, Trg Cibalae kraj pošte gdje je predviđen arheološki muzej, uređenje Trga bana Šokčevića i današnjeg sjedišta vatrogasne postrojbe koja će iseliti na drugu lokaciju, Trga Vinkovački jeseni koji će dobiti nove sadržaje sukladno nazivu i Trga Franje Tuđmana koji dobiva podzemnu garažu, a iznad su rekreativni sadržaji za okupljanje građana tijekom cijele godine.

>>Bogat travanj u vinkovačkom kazalištu

Komentara 3

K2
kritičar_2
17:41 08.04.2014.

Takve gluposti se mogu očekivati samo iz zadnje rupe u Hrvatskoj kao što su Vinkovci.U gradu u kome više ljudi neradi nego što radi,a ovi što rade,većina su zaposleni u državnoj ili lokalnoj upravi,komunalnim poduzećima i servisnim uslugama,ima puno važnijih projekata vezanih za gospodarstvo,promet i komunalnu opskrbu od ovog ponuđenog za uređenje stare jezgre grada,kojom se može baviti kada ja gradska blagajna nemilosrdno puna.Grad nije riješio tranzitni promet.U većem dijelu grada odvodnja oborinskih voda je otvorenog tipa,kao za vrijeme Marije-Terezije.Vodovodno-kanalizacijska mreža je nedostatna i nekvalitetna( cijevi pucaju a šahtovi propadaju i propadaju).Kružni tok na križanju Jelačićeve i Ruđera Boškovića je priča za sebe,kao daje projektant bio ekspert za promet vozila " cestama i ponekad kolnicima".Tehnički pregled,vjerojatno nije ni obavljen,jel da je obavljen,nebi mogao proći (promet se odvija na pola metra od poslovnog objekta-poljoprivredne ljekarne).

KA
kafka
13:17 10.04.2014.

Razvoj, nova radna mjesta - takav se projekt očekuje!

JN
Justice.No.1.
18:57 08.04.2014.

Prodaja magle od strane vladajucih u gradu Vinkovcima da sebe i svoje uhljebe odrze u drzavnim i javnim poduzecima sa dobrim placama, a grad propada i pred izbore svaki put izlaze sa novim obecanjima. A zaposljavaju svoju HDZ-e mladez i rodbinu po gradskim i drzavnim firmama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije