Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stotinjak predstava

Bogat travanj u vinkovačkom kazalištu

Vinkovci
Goran Ferbezar/PIXSELL
01.04.2014.
u 13:04

Na ovogodišnjem Lutkarskom proljeću u pet dana u više mjesta Vukovarsko-srijemske županije 16 lutkarskih kazališta i družina prikazat će stotinjak predstava

Travanj u Gradskom kazalištu Joza Ivakić obilježavaju dvije komedije i predstave 19. lutkarskog proljeća. Vinkovačka kazališna publika će već u petak moći pogledati komediju zagrebačkog kazališta Moruzgva "Harem" koju je prema tekstu Ane Tonković Dolenčić režirao Ivan Leo Lemo, a u nedjelju također komediju "Zlatne rukavice" u izvođenju Giulia Settima i Peđe Gvozdića koji potpisuju i režiju, te Ivana Ćaćića i Alena Čelića. Od 7. do 12. travnja mališani će moći svaki dan u kazalištu pogledati barem jednu lutkarsku predstavu u sklopu 19. lutkarskog proljeća.

Na ovogodišnjem Lutkarskom proljeću u pet dana u više mjesta Vukovarsko-srijemske županije 16 lutkarskih kazališta i družina prikazat će stotinjak predstava, a u Vukovaru će se održati lutkarski seminari i radionice i izložba lutaka Zlatka Boureka. Vinkovačko kazalište će gostovati u Bošnjacima i Orašju, u sklopu Lutkarskog proljeća s predstavom "Postolar i vrag". Zadnjeg dana travnja, u kazalištu se održava 15. memorijal Hrvoja Majića posvećen ovom velikom, rano preminulom vinkovačkom tamburašu. Vladimir Andrić je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u vinkovačkom kazalištu izvijestio da je pala "prva klapa" snimanja vinkovačkog Happy spota.

- Zamislili smo spot kao turističko putovanje po najstarijem europskom gradu od prapovijesti do Shortyja. U projekt su uključeni muzej, kazalište, knjižnica, glazbena škola, a u ponedjeljak, 7. travnja točno u podne, u pješačkoj zoni ispred Gimnazije snimamo masovnu scenu pa pozivam se neka nam se pridruže i zaplešu - kaže Vladimir Andrić.

>> Dubravko Mataković osmislio novi vizualni identitet vinkovačkog kazališta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije