Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARI JANKOVCI

Predstavljena kampanja Manje oružja, manje tragedija

municija
Matija Topolovec/PIXSELL
06.12.2013.
u 19:57

Na početku programa djeci se obratio načelnik PU vukovarsko-srijemske Miroslav Puž

Za djecu iz dječjeg vrtića „Krijesnica“ i Osnovne škole Stari Jankovci danas je u Domu kulture u Starim Jankovcima, u organizaciji Službe za prevenciju MUP-a i UNDP-a, predstavljena preventivna kampanja Manje oružja, manje tragedija.

Na početku programa djeci se obratio načelnik PU vukovarsko-srijemske Miroslav Puž, koji nije krio svoje zadovoljstvo činjenicom što je domaćin kampanje upravo ova općina koju je poharao ratni vihor te za sobom ostavio mnoštvo ubojitih podsjetnika. O opasnostima koje vrebaju od minsko-eksplozivnih sredstava, kao i o uputama kako pravilno postupiti ukoliko se nađu u situaciji da ugledaju sumnjivu napravu, djeci su govorili predstavnici institucija koje podupiru ovu kampanja,u ime vukovarsko-srijemskog župana Josip Grubišić, ujedno i tajnik Stožera za zaštitu i spašavanje vukovarsko-srijemske županije te načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević.

Program su svojim nastupima obogatili članovi KUD-a Stari Jankovci, a djeca su izvela recitacije u čast darežljivog Svetog Nikole. Kako bi se djeci na najpogodniji način približila poruka ove kampanje, organizirana je strip radionica, koju su vodili predstavnik UNDP-a Krunoslav Katić i voditeljica Službe prevencije MUP-a Sandra Veber. Dok su jedni crtali, drugi su, pak, razgledavali izloženu policijsku opremu, plakate i promidžbene materijale Crvenog križa i HCR-a, opremu DVD Stari Jankovci, a posebno ih je zainteresirao protueksplozijski robot Teodor, koji im je podijelio lizalice. Ipak  najviše ih je oduševio pametni policijski pas za detekciju eksploziva,  Dagga, koja je bila zvijezda današnjeg programa, jer je, unatoč svim preprekama, bez imalo poteškoća pronašala eksploziv skriven u kutiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije