Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOGATI PROGRAM

Predstavljen program obilježavanja Dana Grada Vukovara

Branimir Bradarić
25.04.2023.
u 15:30

Nakon proslave Dana Grada Vukovara, od 5. do 7. svibnja u Vukovar stiže 5. po redu festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ

Grad Vukovar 3. svibnja obilježava Dan Grada i njegovih nebeskih zaštitnika sv. Filipa i Jakova te je tom prigodom danas održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program obilježavanja Dana Grada. Prema riječima gradonačelnika Vukovara Ivana Penave program obilježavanja započinje 29. travnja kada se održava veslačka regata sv. Filipa i Jakova kao i tradicionalni koncert HKGD Dunav.

– Sam 03. svibanj, kako to već tradicija nalaže, započeti će simbolično izvedbom Johanna Straussa „Na lijepom plavom Dunavu“ koja će mobilnim razglasom u ranim jutarnjim satima proći ulicama Vukovara. Uslijediti će odavanje počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata svim hrvatskim braniteljima Vukovara, sveta misa u crkvi sv. Filipa i Jakova te će se održati svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara – najavio je Penava.

Pod nazivom „Mladost i radost Vukovara“ održati će se Cvjetni korzo u kojemu će sudjelovati djeca vukovarskih vrtića, a za najmlađe će cijeli dan biti na raspolaganju igraonica na otvorenom – Pagoland. Dan će se privesti kraju s programom „Volim lokalno“ – glazbenim programom kulturno-umjetničkih društava Vukovara te koncertom TS Bećarski inat, a u prigodi Dana Grada neće izostati ni vatromet.

U iduća dva dana, 4. i 5. svibnja, obilježiti će i sportske aktivnosti vukovarskih osnovnih škola i dječjih vrtića kao i brojne druge kulturne zanimljivosti. Između ostalog, premijerno će biti prikazan film u povodu 25 godina postavljanja Križa svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku.

Nakon proslave Dana Grada Vukovara, od 5. do 7. svibnja u Vukovar stiže 5. po redu festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ, koje će u tijekom tri dana u Vukovar donijeti pregršt sadržaja. U samom središtu grada biti će predstavljena tradicija i običaji iz cijele Hrvatske, a biti će održani i koncerti Gibonnia, Klape Šufit i Giuliana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije