Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA PROTIV KORUPCIJE

Predstavljeni novi načelnici Policijskih uprava

Foto: Branimir Bradarić
20.09.2017.
u 15:30

- Nastojat ću unaprijediti sustav i stanje sigurnosti PU vukovarsko-srijemske podignut na višu razinu, rekao je Kapular

U prostorijama PU vukovarsko-srijemske danas je predstavljen novi načelnik PU Fabijan Kapular koji je, predstavljajući se, rekao kako je u sustavu policije od 1991. godine i da je prošao sve lance zapovijedanja od načelnika policijske postaje, načelnik OKC-a, Odjela policije i zamjenika načelnika PU.

- Nastojat ću unaprijediti sustav i stanje sigurnosti PU vukovarsko-srijemske podignut na višu razinu, rekao je Kapular.

Predstavljanju novoga načelnika nazočio je i zamjenik Glavnog ravnatelja policije Željko Prša koji je rekao kako je stanje sigurnosti na području PU Vukovarsko-srijemske županije stabilno i zadovoljavajuće.

- Na novom vodstvu je da ovu policijsku upravu učini još stabilnijom i jačom, rekao je Prša.

SISAK - predstavio se novi načelnik policijske uprave

Službeno je u Sisku predstavljen novi načelnik Policijske uprave Sisačko-moslavačke koju je od 20. rujna preuzeo Luka Pešut, dugogodišnji načelnik jedne od zagrebačkih Postaja prometne policije. Dosadašnji načelnik Marko Rašić preuzima Policijsku upravu zagrebačku. "Cilj je s ovom ekipom postići dobre rezultate posebno na prevenciji, zaštiti ljudi i imovine. Građani moraju biti sigurni i imati povjerenje u policiju.

Prioritet će dakako i dalje biti borba protiv korupcije te organiziranog i gospodarskog kriminaliteta kao i borba protiv ilegalne imigracije i krijumčarenja ljudi.

Provjerit ćemo i teže neriješene slučajeve, ako ih ima. Prionut ćemo odmah kako bismo te slučajeve riješili" - rekao je Pešut koji je u PU zagrebačkoj bio od 1991. godine.

Antun Valić novi načelnik PU brodsko-posavske

Novi načelnik Policijske uprave brodsko-posavske je Antun Valić, diplomirani kriminalist i sada već bivši načelnik Policijske postaje Slavonski Brod. Zahvalio se na ukazanom povjerenju, Valić je na jučerašnjoj (srijeda) konferenciji za novinare u Slavonskom Brodu istaknuo kako mu je čast svojim radom opravdati to povjerenje. - Zajednički rad i dobra suradnja institucija, građana i policije doprinose osjećaju sigurnosti u životnom okruženju, čemu će u budućem radu kao načelnik policijske uprave nastojati doprinijeti – rekao je Valić.

Josip Ćelić, načelnik PU karlovačke: Sada prvi puta mogu govoriti o zlonamjernim predstavkama o meni prije

Josip Ćelić imenovan je načelnikom PU karlovačke, a medijima ga je predstavio pomoćnik glavnog ravnatelja policije Zoran Ničeno koji mu je tom prilikom dozvolio i da se osvrne na slučaj zbog kojeg je prije pet godina smijenjen s iste pozicije u PU karlovačkoj. Tada je nastala afera u kojoj je Ćelić prozvan 'najboljatijim policajcem', a čitav je slučaj 'češljala' i unutarnja kontrola policije. - Unutarnja kontrola pet je godina radila po dobivenim predstavkama, istraživan je slučaj i nije pokrenut niti jedan postupak jer su se predstavke i navodi pokazali neutemeljenima. Koliko znam, Ćelić je podnio kaznene prijave za klevetu protiv osoba koja se neke stvari izjavljivale i dobio je neke presude - kazao je Zoran Ničeno koji je Ćelića opisao kao profesionalca i stručnjaka.

Josip Ćelić kazao je kako voli rad u policije, gdje planira provesti čitav radni vijek, te da je osoba financijski osigurana koja nikada nije imala niti će imati potrebu baviti se nekim drugim radnjama, osim svog policijskog posla kojeg smatra časnim. - Tijekom postupka nisam na zahtjev ministra Ranka Ostojića smio govoriti o slučaju. I kad je istraga završila nisam dobio priliku govoriti, pa mi nije ostalo drugo nego da podnesem kaznene prijave i dokažem istinu sudskim putem. Financijski sam potpuno neovisan i nemam potrebu za dodatnim prihodima. Sve što imam, imam od obitelji, pokojni otac bio je privatni poduzetnik koji je stekao jako puno novaca i velikim je dijelom ta moja imovina njegova.

Osim toga, kada nas se u sustavu imenuje rukovoditeljima, prolazimo proces provjere gdje navodimo i imovinu u obrascima, koja se provjerava. Predstavke su bile neutemeljene i zlonamjerne. No, nalazi unutarnje kontrole za mene su najvažniji - kazao je načelnik PU karlovačke. Ipak, dodao je, nije bilo lako u to vrijeme slušati kako mu netko u školi djecu proziva da mu je otac lopov. To, kazao je Ćelić, ne želi nikome da doživi. Kada je u pitanju PU karlovačka, kazao je da će biti promjena, jer su u tijeku izbori unutar policijske uprave. Najavio je i suradnju s javnosti i drugim institucijama kako bi se radilo preventivno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije