Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTITA MALOLJETNIKA

Predstavljen nacrt programa: Biskupi traže veću edukaciju svećenika i redovnika:

Šibenik: Biskupi i nadbiskupi
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
02.06.2021.
u 11:22

Članovi Povjerenstva istaknuli su primjere nekih europskih država koje provode preventivne mjere i kako se od njih može učiti

„Kako bi uspješno provodili zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba te bili podrška ustanovama posvećenog života, udrugama i drugim crkvenim i pravnim osobama, te crkvenim pokretima na području mjerodavnosti HBK potrebno je osigurati bolju vidljivost i dostupnost informacija te osnažiti članove Povjerenstva i biskupijske povjerenike s potrebnim znanjima i vještinama“, zaključak je Povjerenstva HBK za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba, sa sjednice koja je održana pod predsjedanjem riječkog nadbiskupa koadjutora mons. Mate Uzinića i najavljen je kolokvij za 25. listeopada 2021.

„Tijekom posljednjih nekoliko godina održano je više edukacija za bogoslove, svećenike, redovnike, redovnice i vjeroučitelje koje su bile različito organizirane te se uvidjela potreba za usustavljenjem preventivnih napora. Članovi Povjerenstva istaknuli su primjere nekih europskih država koje provode preventivne mjere i kako se od njih može učiti, koja su specifična područja o kojima se mora voditi računa te dan uvid u stručnu literaturu koja postoji na hrvatskom jeziku.

Mr. sc. Marina Šijaković predstavila je rad Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba na Hrvatskom katoličkom sveučilištu koji je nastao po uzoru na Centar za zaštitu djece u Rimu i uz njihovu idejnu i stručnu podršku. Primarna djelatnost Centra je prevencija, odnosno putem različitih oblika edukacija omogućiti podizanje svijesti i povećanje osjetljivosti za prepoznavanje nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja te kako postupati kada se nasilje dogodi. Predstavljen je i nacrt programa namijenjenog djelatnicima u odgojnim ustanovama, svećenicima, redovnicama i redovnicima“, objavljeno je nakon sjednice povjerenstva pod predsjedanjem mons. Uzinića.

 

VIDEO 'COVID potvrde': Provjerite kako ih možete dobiti


 

Komentara 8

DU
Deleted user
11:33 02.06.2021.

Nemojte rediti gay likove i problem riješen......

MK
MKinkognito60
19:53 02.06.2021.

Postoji problem mama koje pokušavaju odvuć svećenika ili svećenika redovnika u krevet, takve mame imaju i posebne odnose sa sinovima pa kad im ne uspije odvući svećenika u krevet iz osvete nagovore sina na pritužbu jar kao svećenik ga osvajao i pipao. Obično na takvog svećenika lete pritužbe kako je osvajao žene. Poznajem dva takva primjera gdje je na sreću dokazano na sudu nasrtljivost mamica koje su manipulirale sinovima a tužiteljstvo i policija su dobrano priredili dokaze za optužnicu. Na sudovima kako bi uspjele takve optužnice tužioci i čak suci zabranjuju svjedoke i pitanje. Moderno je optužiti svećenika.

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
18:00 02.06.2021.

Velika vecinu zlostavljanja se odnosi na djecake , sto znaci da su pocinitelji homoseksualne orjentacije , izbaciti gay osobe iz crkve i rediti odrasle muskarce koji su sigurni u svoju seksualnost , e eto tjesenja problema , bar 95% manje zlostavljanja bi bilo , a ako bi se jos i zenili onda bi to bo svedena na manje nego u ostatku populacije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije