Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA DOMOVNICA 2024.

Predstavljamo nominirane kandidate u kategoriji “Spektakli/showbizz”

Večernjakova domovnica 2019.
Foto: Zvonko Bosnić
1/2
18.01.2024.
u 20:48

U kategoriji  “Spektakli/showbizz” je devet kandidata. Oni su uspješni voditelji, modeli, manekenke, dizajneri, komičari…

S kategorijom “Spektakli/showbizz” Večernji list i Fenix-magazin.de počinje predstavljanje nominiranih kandidata za koje možete glasovati u ovogodišnjem 18. po redu Večernjakovom iseljeničkom izboru za nagradu Večernjakova domovnica 2024.. Naime, žiri Večernjeg lista i Fenix-magazina iz Frankfurta odabrao je 79 kandidata koje su predložili čitatelji, udruge, zajednice i sportski klubovi, a koji su mjesec dana slali nominacije na e-mail Večernjeg lista i Fenix-magazin.de za 18. po redu Večernjakov izbor najpopularnijih Hrvata u iseljeništvu u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla.

U kategoriji  “Spektakli/showbizz” je devet kandidata. Ova kategorija svake godine izazove pozornost čitatelja jer pruža uvid u raznolikost u svijetu zabave u kojoj su poznati Hrvati pronašli svoje mjesto. Oni su uspješni voditelji, modeli, manekenke, dizajneri, komičari… U nastavku pročitajte tko su nominirani kandidati u kategoriji “Spektakli/showbizz” i glasujte za svoje favorite na portalima Fenix-magazin.de i Večernji list.

Ana Viktoria Dzinic, model, London

Londonska je umjetnica i model. Djelovala je kao primarni konzultant za modnu marku Balenciaga, i bavila se vodećim konceptualnim razvojem  njihovog globalnog sadržaja na društvenim mrežama. Od 2023. Džinić je imenovana direktoricom za sadržaj za System Magazine čime je postala predvodnica u industriji i stručnjakinja za strategije sadržaja koje generiraju korisnici. Ana Viktoria Dzinic je rođena 1994. godine u švicarskom Schwelmu. Od ranog djetinjstva je bila motivirana konceptima slike, posebno u odnosu na vlastiti status migrantice.

Rebekka Martić, model, Basel

Nakon što je 2019. magistrirala francusku književnost i jezične znanosti te povijest, Rebekka Martic pridružila se Sveučilištu u Baselu, gdje sada radi kao asistentica na doktorskom studiju na katedri za staru francusku i opću književnost. Uz to se bavi modelingom i članica je modne agencije Visage. Može se pohvaliti naslovnicama modnih časopisa poput „Vanity Fair Italy“ i renomiranog “i-D“ časopisa iz Londona koji je jedan od najutjecajnijih svjetskih modnih časopisa. Šetala je modnom pistom na London Fashion Weeku. Modni agenti otkrili su je dok je kupovala u H&M-u.

VEZANI ČLANCI:

Sven Ivanić, komičar, Zürich, Švicarska

Sven Ivanić (33) je poznati švicarski komičar hrvatskog podrijetla. Studirao je pravo u Ženevi i Madridu, ali je karijeru odvjetnika odlučio zamijeniti za karijeru komičara. Rođen je u Zagrebu, a njegovi roditelji su 1991., iz ratom zahvaćene Hrvatske došli u Švicarsku. Prošle godine je bio na turneji po Švicarskoj sa svojim programom „Stilbruch“. U početku se u potpunosti fokusirao na stand-up, a sada je u interakciji s publikom, pa čak i glazbeno nastupa. Pjeva i svira gitaru, “comedy & chli music”.

Rea Stark Rajčić, dizajner, St. Gallen

Rea Stark je dizajner i investitor, koji je najpoznatiji po osnivanju EV tvrtke Piëch Automotive i po svom dizajnerskom radu za neke od najvećih svjetskih marki s fokusom na ergonomski dizajn. Za svoj dizajn je osvojio razna priznanja uključujući Švicarsku nagradu za dizajn 2019. i Njemačku nagradu za dizajn 2020. Godine 2020. osnovao  je Quantum Group SA, holding tvrtku sa sjedištem u Švicarskoj koja stvara i oživljava brendove portfelja u raznim industrijama, od tehnologije budućnosti do luksuznih marki. Stark je diplomirao kao dizajner na GBS School of Design u St. Gallenu u Švicarskoj.

Hana Gadže, radio voditeljica, St.Gallen

Hana Gadže je švicarska radio voditeljica hrvatskog podrijetla. Trenutačno radi na radio postaji SRF 3, koji ima više od milijun slušatelja dnevno te je najslušaniji pop/rock radio u njemačkom govornom području Švicarske. Hanini roditelji su iz Hrvatske doselili u Švicarsku, a Hana je rođena u St.Gallenu. Godinama je radila na radiju FM1 gdje je postala prepoznatljiv glas istočne Švicarske.  Hana kaže kako radi posao iz snova. Vodi i brojna glazbena događanja a u svojim emisijama ugošćuje poznate glumce, glazbenike…

Glorija Nedić Korte, modna dizajnerica, Frankfurt

Glorija je rođena u Frankfurtu, gdje je pohađala osnovnu školu, te gimnaziju. Prošle godine je maturirala u Schillerschule, te je upisala Akademiju mode i dizajna u Wiesbadenu smjer modni dizajner. Roditelji su joj podrijetlom iz Bosanske Posavine. Majka je u Frankfurt došla 1992.godine tijekom rata, a otac 2001. godine zbog ljubavi s njezinom majkom. Glorija je od malena voljela modu, a učiteljica umjetnosti je bila prva koja je primijetila njezine crteže. Predložila ju je za  ZONTA stipendiju kojom se podržavaju talentirani učenici. Dobila je stipendiju te joj je to dalo vjetar u leđa. Najprije je dizajnirala i šivala kozmetičke torbice, a potom prešla na odjeću.

Donatella Meden, manekenka, Lille

Donatella je 2022. godine osvojila titulu Miss francuske regije Nord-Pas-de-Calais. Prethodno se natjecala za Miss Francuske i ušla u uži izbor od 15 najljepših djevojaka. Kćer je bivšeg hrvatskog vaterpolista Hrvoja Medena iz Rijeke zbog čije su karijere i došli u Lille na sjever Francuske. Studira na fakultetu Bachelor Luxury and Fashion na ISEFAC-u u Lilleu. Uz hrvatski govori ruski, španjolski, engleski i francuski jezik. Bavi se modelingom te je aktivna u organizacijama koje se bore za obrazovanje mladih, ali i bore protiv diskriminacije i nasilja nad ženama. Nakon što je osvojila titulu za Miss počela je djelovati i kao influencerica na Instagramu gdje je prati oko 40.000 ljudi.

Tamara Sedmak, TV voditeljica, Baden

Tamara Sedmak poznata je novinarka, event i TV voditeljica u Švicarskoj, Njemačkoj i SAD-u. Preko 15 godina vodila je razne TV formate (Sat1, n-tv, N24, Sky, Sport1, SRF, Radio Energy, Blick Zeitung, IBE-TV New York) i događanja iz područja IT-a, automobila, biznisa, putovanja , stil života, zdravlje i medicina. Rođena je u švicarskom Badenu. Bavi se i glumom. Govori pet jezika, a 2007. godine je proglašena najboljom tv-prezentericom Njemačke. Tamarin otac je Hrvat, a majka Francuskinja. Imala je i svoj band i pjevala. Nakon izleta u modni svijet, odlučila je čime se želi baviti i postala poznato TV-lice u Švicarskoj i Njemačkoj.

Ana Ostojić, balet, Freiburg

Ana Ostojić ima 14 godina, živi u njemačkom Freiburgu, a iza sebe niz uspjeha u baletnim natjecanjima.  Balet je počela plesati u ranom djetinjstvu. Imala je samo šest godina kad je obula baletne papučice. Članica je plesnog kluba DanceEmotion Freiburg. Ples trenira oko šest sati u tjednu. To je čini se sasvim dovoljno da osvaja nagrade, pa je tako 2018. i 2019.godine pobijedila na regionalnom natjecanju u Baden-Württembergu. Osvajala je prva i druga mjesta na brojnim natjecanjima, a zapažen je i njezin nastup na turniru "Grupa za podršku baletu München". Uz balet, Ana je učenica gimnazije Droste Hülshoff Gymnasium u Freiburg. Majka Mariana je rođena u Freiburgu, a otac Gojko je rodom iz Čapljine.

Kako smo već ranije pisali, nagrada Večernjakova domovnica bit će uručena na finalnoj večeri izbora 2. ožujka u Kongresnoj dvorani u Bad Homburgu. 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije