Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova prevara

Predstavila se kao hrvatska veleposlanica pa tražila novac za bolesnu kćer

Big Ben (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
18.04.2018.
u 14:19

Žena kojoj jer poziv upućen na traženi račun uplatila je više tisuća kuna. Zatim je sjela na avion i otišla kćeri u London...

Dobar dan! Ovdje hrvatsko veleposlanstvo u Londonu. A ja sam veleposlanica. Obavještavam vas da vam se kćer razboljela te je potrebno uplatiti neki novac za njezino liječenje – kazala je nepoznata žena, za koju će se kasnije ispostaviti da je prevarantica koja je 13. travnja nazvala jednu 68-godišnjakinju iz Pule.

Žena kojoj jer poziv upućen u početku je bila malo skeptična, no nakon što joj je prevarantica navela podosta istinitih podataka koji se odnose na članove njezine obitelji, 68-godišnjakinja je na traženi račun putem Western Uniona uplatila više tisuća kuna. Zatim je sjela na avion i otišla u London, gdje je ustanovila da joj kćer srećom nije bolesna, no da je ona prevarena.

Novi je to oblik prevare na koji upozorava policija koja navodi da su žrtve prevaranata uglavnom starije osobe, kojima članovi obitelji rade negdje u inozemstvu. Prevarant(ica) koji ih nazove, dosta je dobro informiran(a) o obitelji žrtve, koja na kraju povjeruje da joj je član obitelji bolestan pa uplati traženi novac uglavnom preko Western Uniona.

Stoga policija upozorava građane, ako dobiju takav poziv, da prvo stupe u kontakt s osobom za koju se navodno traži pomoć ili s nekom od njoj bliskih osoba kako bi provjerile istinitost dobivenih informacija. Isto tako policija moli građane da takve pozive prijave policiji na 192. Usput, Hrvatska u Londonu nema veleposlanicu, već veleposlanika.

Komentara 8

CV
cvikcange
14:54 18.04.2018.

Mh. Prvo je sjela na avion. Nije se sjetila nazvati kćer. Veri intresting

Avatar navijač
navijač
15:01 18.04.2018.

Sudeći po lažima, prevarantica je sigurno srpkinja, jed oni ništa drugo ni neznaju .Od svih poslova , taj im je najdraži. A i ova žena je joś dobro prošla što je uopće ostala živa, jer je kako piše "sjela nala na avion" i doputovala u London. (znači sjedeći NA avionu.

MV
Mijat vrdoljak
16:47 18.04.2018.

Malo čudno, žena sjeda na avion ili u avion, nebitno znači dobro se snalazi i zna adresu kćeri a nezna broj telefona ili mobitela da nazove kćer i pita kako si dušo,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije