Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Provjeravala' novčanice

Predstavila se kao djelatnica banke i prevarila ženu za veći novčani iznos

Kune - novac
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
10.11.2020.
u 09:44

Iz policije da upozoravaju građane da ne nasjedaju na ovakve ili slične prijevare i novčane transakcije kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Lipičanka (54) nasjela je na telefonski poziv žene koja joj se predstavila kao djelatnica banke i izjavila da provjeravaju novčanice. Kako se navodi u priopćenju PU požeško-slavonske, ona je u ponedjeljak, 9. studenoga policijskim službenicima prijavila da ju je četiri dana ranije putem telefona kontaktirala nepoznata ženska osoba koja se predstavila kao djelatnica banke i izjavila da provjeravaju novčanice.

Kazala joj je da zbog trenutne epidemiološke situacije ne bi trebale imati kontakt, nego da novac ostavi na ogradi te će joj on biti vraćen u roku od 48 sati nakon provedene kontrole, što je ona i učinila i ostavila veći novčani iznos. Budući da je nakon toga nije nitko kontaktirao, a na telefon koji je nepoznata ženska osoba ostavila se nitko ne javlja, smatra se prevarenom. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Iz policije da upozoravaju građane da ne nasjedaju na ovakve ili slične prijevare i novčane transakcije kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

- Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj ostavite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne ostavljajte joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192 – poručili su iz policije.

Ključne riječi

Komentara 2

LI
liliZG
12:02 10.11.2020.

sprega sa šalterskim radnicima, oni dojave svojim lopovima koji im daju postotak i tak se pljačkaju stari ljudi koji dižu veće količine novca, ili pričaju svima koji to žele čuti kolko i gdje imaju lovu....

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
09:52 10.11.2020.

Poduzetne prave hrvatice djeluju i za vrijeme koronavirusa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije