Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAPINA Od 16. do 24. travnja Drugi glumački festival

Predstava 'S ljubavlju, Janis' otvara 2. GFUK

23.03.2009.
u 18:02

Drugi glumački festival u Krapini održat će se od 16. do 24. travnja, rekao je danas na konferenciji za novinare u Krapini Adam Končić, predsjednik Kulturne udruge GFUK i pokretač festivala u Krapini. U dva produljena vikenda ljubitelji kazališta moći će vidjeti deset kazališnih predstava, od čega dvije za najmlađe. U Krapini će tako ponovno oživjeti kazališne daske Festivalske dvorane.

Sat prije svake predstave, koje počinju od 20 sati, za posjetitelje popratni program na otvorenom organizira Turistička zajednica Krapine. Kazališta i kolege glumce je u svoje rodno Zagorje doveo glumac Adam Končić. Prošle su godine događanja na festivalu pokazala da je takva manifestacija i te kako dobrodošla u mala mjesta gdje ljudi nemaju priliku često ići u kazalište. Svaku večer tražila se karta više.

Kako bi se ove godine izbjegle gužve, karte se već sada mogu rezervirati i to od 10 do 18 sati na tel. 049/370 -561, a moći će se podići od 15 do 18 sati radnim danom u Pučkom otvorenom učilištu i to do 10. travnja. U Krapini će se moći pogledati kazališne predstave iz prošle sezone, ali zato ništa manje popularne i tražene od publike.

Festival 16. travnja otvaraju glumci Gradskog kazališta Komedija s predstavom S ljubavlju Janis. Slijede predstava Cinco i Marinko Kazališne družine Glumci u Zagvozdu, autorski projekt Zijada Sokolovića Cabares, Cabarei, predstava Kauboji Teatra Exit te predstave glumačke družine Histrioni, HNK Varaždin, Kazalište Virovitica i Kazalište Pozor.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije