Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'To je čisti revanšizam'

Predložene smjene Opačić i Mrsića, SDP ima plan i za Trg maršala Tita

Milanka Opačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.06.2017.
u 19:20

Raspravljalo se i o rezultatima lokalnih izbora te je odlučeno da će se osnovati komisija koja će napraviti detaljnu analizu

Na sjednici Predsjedništva SDP-a, što Klub SDP-a mora potvrditi, predloženo je da se Milanka Opačić makne s mjesta potpredsjednice Sabora i da novi potpredsjednik bude Siniša Hajdaš Dončić.

Predloženo je i da se Mirando Mrsić makne s mjesta predsjednika saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo.

Jedino je Peđa Grbin bio protiv tih odluka. Mrsić i Opačić bili su najžešći protivnici Davora Bernardića pa neki ovo vide i kao revanšizam. Oni koji su glasali za njihovu smjenu tvrde da je kriterij bila evaluacija sadašnjeg rada.

Na Mrsićevo mjesto trebao bi doći Gordan Maras, kojeg je, kako kaže, ta odluka iznenadila.

Opačić: To je čisti revanšizam

– To je obračun s kritičarima, čisti revanšizam, no bez obzira na smjenu, ja ću i dalje govoriti da je stanje u stranci loše. I da je glavni krivac za to Davor Bernardić. Kada je Zoran Milanović došao na čelo stranke, rejting stranke je porastao. Kada je Plenković došao na čelo HDZ-a, rejting stranke je porastao. Jedino nama, kada je Bernardić došao na čelo stranke, rejting je pao i stoji na 22 posto – rekla je Opačić.

– Bernardić vodi politiku strahovlade i netolerancije umjesto da demokratizira i modernizira SDP.  Umjesto da podnesu moralnu i političku odgovornost za neuspjeh na lokalnim izborima, Bernardić i vodstvo stranke i dalje nastavljaju s podjelama i kažnjavaju slobodu govora. Ni Bernardić, a ni članovi predsjedništva koji su glasali za čistke u SDP-u neće me zaustaviti da i dalje upozoravam na probleme i tražim promjene – rekao je Mrsić.

Raspravljalo se i o rezultatima lokalnih izbora te je odlučeno da će se osnovati komisija koja će napraviti detaljnu analizu, a krajnji rezultat vjerojatno će biti raspuštanje vodstava koja su prošla najlošije.

Jedna od tema bila je i preimenovanje Trga maršala Tita, a poruka je da će SDP vratiti to ime kada se vrati na vlast.

Komentara 152

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
18:35 27.06.2017.

Čak je i jedna Milanka previše hrvatski kadar za ovu jugoudbašku antifašističku bulumentu koja je preostala u SDP-u.

CA
cabrija
20:06 27.06.2017.

Kaka se vrate na vlast????Zar oni misli da će se vratiti??

NP
npravednost
19:59 27.06.2017.

ezdepenjare pokazale pravo lice -idol im je zločinac i satrap ! 2017. godine - ovo je kao u Sjevernoj Koreji !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije