Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA ISPRIČNICA

Maras: Opačić neće biti izbačena iz stranke jer će doći na glasovanje

Gordan Maras
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
03.05.2017.
u 11:23

Smatra da će eventualna parlamentarna većina, koju će uspjeti skupiti premijer Andrej Plenković, biti - labava

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras rekao je u srijedu kako smatra apsolutno mogućim da oporba sakupi 76 ruku za razrješenje ministra financija Zdravka Marića, a da premijer Andrej Plenković nema većinu jer bi to već prikazao i dobio novi mandat od predsjednice RH.

"Jučer se Plenković trudio i pokazivao maniru HDZ-a u proteklih 20 godina, a to je da se pristupi zastupnicima i ispod stola. Pokušat će on na bilo koji način dogovoriti nekoliko zastupnika, ali mi vjerujemo da će ljudi glasati po savjesti, na temelju argumenata. Ako neki klubovi budu glasali različito, to jasno signalizira da se radi o određenom dogovoru, stvarima koje nisu moralne i koje ne bi trebale biti prisutne u hrvatskoj politici", rekao je Maras za N1 televiziju.

Smatra da će eventualna parlamentarna većina, koju će uspjeti skupiti premijer Andrej Plenković, biti - labava.

"To će biti labava, nikakva većina. Ako Plenković ima 76 potpisa, onda bi trebao dati mandat na raspolaganje u Sabor, dobiti većinu, otići kod predsjednice po novi mandat. On to nema. To je toliko nategnuto. 74 zastupnika u Saboru neće ni u jednoj varijanti razmisliti da dignu ruku za Plenkovića i njegovu Vladu. Ne vidim kako Plenković misli voditi Hrvatsku u narednom periodu, siguran sam da u ovom trenutku nema parlamentarnu većinu i zato ga pozivamo da to jednostavno kaže ljudima", kazao je Maras.

Upitan za stanje u SDP-u, odgovorio je da je situacija u stranci takva da je pokretanje izglasavanja nepovjerenja Mariću najozbiljnija stvar koju su pokrenuli kao parlamentarna opozicija.

"SDP je napravio najozbiljniju stvar do sada kao opozicija, naših 37 zastupnika će glasati i treba glasati kako se dogovorimo i kako je stav stranke, a to je da ne podržavamo Plenkovića i HDZ", kazao je Maras. Smatra da nema opravdanja za ne dolazak na glasovanje, da svi zastupnici bez iznimke moraju doći glasovati u četvrtak. Rekao je da je SDP stabilan i da građani prepoznaju njihovu kvalitetu te da Bernardića može vidjeti na čelu Vlade.

Maras je komentirao i najavu Milanke Opačić kako zbog obiteljskih obaveza neće biti u Saboru. 

- Svi moraju doći, to je trenutak koji je po meni najvažniji u ovom mandatu. 

Dodaje kako  ne može zamisliti situaciju u kojoj se ne pojavljuje. 

- To mi je toliko nezamislivo. Uopće nismo razmišljali da bi se netko doveo u tu situaciju -  rekao je. 

Na upit novinara hoće li Opačić biti izbačena iz stranke ako ne dođe, rekao je kako to zastupnik ili zastupnica SDP-a nikad neće napraviti i da će doći.

- Ona je rekla da ima privatnih obveza, ali kažem vam da će svi zastupnici doći. Što se tiče odgovornosti, mi se bavimo politikom. Messi bi pauzirao tri, četiri utakmica kod svog trenera, ali kako se mi bavimo politikom, onda je politička odgovornost svakoga da bude prisutan na glasanju - zaključio je Maras. 

Komentara 7

KR
krka
11:22 03.05.2017.

ti si znanje i poštenje pokazao u 4 godine ministarskog uništavanja Hrvatskog obrtništva

Avatar Retardo
Retardo
10:34 03.05.2017.

Od lika koji je bio toliko uspješan ministar da je uništio svakog trećeg obrtnika u svom mandatu, i kojem je glavna aktivnost da ostavlja nepismene statuse na Facebooku, bar bi se očekivalo da poznaje temeljne ustavnopravne principe. Plenković je većinu pokazao kad je dobio mandat od predsjednice, i kad je dobio povjerenje vlade. Od onda ima podršku i većinu, a na nobelovcu Marasu i oporbi je da dokažu da je nema, izglasavanjem nepovjerenja, ili vladi, ili Plenkoviću, ili raspuštanju Sabora.

Avatar southman
southman
11:32 03.05.2017.

Maras smije izbaciti Opačićku iz stranke ako ne dođe na glasovanje i to je demokracija, a Plenković ne smije smijeniti četiri misnistra koji glasuju protiv svog kolege u vladi jer je to diktatura. I ovo nažalost " puše " hrvatski birači !?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije