Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko

'Ovo je presedan, ne znam kad se nešto ovakvo događalo u hrvatskom političkom životu'

14.05.2015., Veliko Trgovisce - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ispred rodne kuce Franje Tudjmana polozio je vijenac i zapalio svijecu povodom 93. obljetnice rodjenja prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice.   Phot
Foto: Pixsell
1/3
21.12.2015.
u 11:50

"Predsjedništvu ću prepustiti da demokratski odluči što hoće, kao što je to bilo i neki dan", rekao je šef HDZ-a govoreći o Mostovu pozivu da se Domoljubna koalicija vrati u pregovore

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je uoči sjednice Predsjedništva stranke da će odluku o tome kako će odgovoriti na poziv Mosta da se Domoljubna koalicija vrate u pregovore o tripartitnoj vladi demokratski donijeti to tijelo, a u izjavi novinarima je i opovrgnuo medijske spekulacije da je s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem pokušavao dogovarati nove izbore.

Dobro je, reagirali su i pozvali nas natrag u igru. Predsjedništvo HDZ-a će o tome odlučiti. Okvir našeg ponašanja i mog osobnog mora biti sačuvan i zadržan – kazao je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a, prije Predsjedništva koje se sastalo 14 sati. Nije želio odgovoriti na upit kojem je stavu kao predsjednik stranke bliži, rekavši kako su njegovi stavovi jasni te ih ne misli ponavljati. Karamarko je kazao kako je HDZ ozbiljna i uređena stranka koja će pristojno odgovoriti na Mostov poziv o čemu će odlučiti Predsjedništvo HDZ-a.

Mi nismo naučili tako razgovarati. Taj način je presedan - ne znam kada se u hrvatskom političkom životu ovako nešto događalo

Tomislav Karamarko

Predsjedništvu ću prepustiti da demokratski odluči što hoće, kao što je to bilo i neki dan – rekao je. Sigurno je da HDZ neće odustati od nekih principa, to jest ne dolazi u obzir trgovina "foteljama", a niti ultimatumi. – Nije dobro da ultimatumi postanu praksa u našem političkom razgovoru jer se o svemu mora razgovarati – kazao je. No, dodao je da će, ako sada mogu bilo što učiniti da se izađe iz ovih problema hrvatskog gospodarstva i građana, to i učiniti. – HDZ-u je to sada prvi interes, a ne interes fotelja – istaknuo je. Ponovio je kako nema svetih imena i nitko se od "nas ne može vezati za niti jednu fotelju". Drži kako je "to sada došlo do teatra apsurda" i da bi pojedinci trebali zatomiti svoje taštine i egoizme te iznad njega staviti interes društva i građana.

– O tome ćemo razgovarati i Mostu ćemo odgovoriti, ali to će biti u okviru onog što smo i do sada predlagali. Moramo sačuvati svoj dignitet, ali biti i pragmatični i naći što brža rješenja za ovu situaciju – kazao je. Karamarko je kazao kako ne zna što će Most postaviti kao platformu za razgovor, ali i da to ne može biti ono što je bilo do sada, po sistemu "uzmi ili ostavi". Naglasio je kako HDZ nije naučio tako razgovarati, ocijenivši to presedanom u našem političkom životu. Napomenuvši kako Most ne želi kritizirati, izrazio je svoje neslaganje s tim načinom razgovora.

S Milanovićem nisam pokušavao dogovarati nove izbore

– To su gluposti tih koji to objavljuju, jer da sam s Milanovićem bilo što htio dogovarati, veliku koaliciju bismo imali prije mjesec dana i ne bismo imali ovo što imamo – kazao je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a na pitanje kako komentira medijske napise da je s Milanovićem pokušavao dogovarati nove izbore. Smatra to pokušajem nekih dijelova medija da ga počnu uvlačiti u "blato političke trgovine" kojoj, istaknuo je, nije sklon.

Da je sklon, naglasio je, sasvim bi drukčije reagirao neki dan i prošlih mjesec i pol dana. Most nezavisnih lista u nedjelju je pozvao Hrvatsku demokratsku zajednicu i Domoljubnu koaliciju da se do danas u 16 sati očituju žele li se uključiti u započeti proces, ali bez ikakvih dodatnih uvjeta koji bi mijenjali dokument koji su već potpisale dvije strane. Domoljubna koalicija u subotu je odbacila Mostov prijedlog sporazuma o tripartitnoj vladi, čiji bi predsjednik bio nestranačka osoba ili netko iz Mosta, i napustila pregovore s Mostom nezavisnih lista i SDP-om o formiranju vlasti, a Karamarko je taj prijedlog ocijenio neuređenim ugovorom o raspodjeli plijena i fotelja.

>> Premijer Božo Petrov, šef Sabora Zoran Milanović?

>> Prije sastanka čuo sam se s Milanovićem koji mi je predložio da zajedno istupimo

Ključne riječi

Komentara 244

DU
Deleted user
10:48 21.12.2015.

Samo to ne!!!!! Ostanite dosljedni i pustite ove hijene da se medjusobno mrcvare!

Avatar zetvukovarski
zetvukovarski
11:08 21.12.2015.

Član sam HDZ-a od 90. ,hrvatski sam branitelj a sada radim,nisam u mirovini .Očekujem od vodstva mog HDZ-a da komuništarijama i dupeuvlakačima iz mosta kaže NE, drugovi mi nećemo sa vama jer o Hrvatskoj moraju odlučivati Hrvati a ne srbi i cigani.

HP
hpokus87
10:49 21.12.2015.

Samo treba ostati kod stajališta da se povlače, u suprotnom nisu ništa bolji od ostalih. Trebali ste sastanak odgoditi za 15:30.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije