Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković u Varaždinu

'Predsjedništvo će morati znati sve o prihodima i rashodima stranke'

plenković
Patrik Macek/PIXSELL
09.07.2016.
u 13:54

- To da me članstvo HDZ-a ne zna, tu ste jako u krivu. Dva puta sam bio izabran na europskim izborima, a to je izravni mandat cijele Hrvatske - govori Plenković

 - Jutros sam dobio financijsko izvješće, uzet ću si ovaj vikend da ga proučim. Kad budem na čelu HDZ-a, vodit ću se trima načelima. Prvo, da je financiranje zakonito, drugo, da je taj cijeli proces transparentan i treće, da je odgovoran. Želim da svi članovi Predsjedništva budu u cjelosti informirani i o prihodovnoj i rashodovnoj strani financija. Pazit ćemo od koga se i na koji način stranka financira - rekao je kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković u Varaždinu, odgovarajući na pitanje je li ga iznenadilo financijsko izvješće, tvrtke od kojih je stranka posuđivala novac te milijunski iznosi.

Govoreći o odluci HSS-a da na izbore ide sa SDP-om, Plenković je rekao da je HSS povijesna hrvatska stranka s kojom su imali odličnu suradnju.

- Žao mi je što je odluka Glavnog odbora HSS-a donijeta u fazi dok je HDZ u unutarstranačkim izborima. Bilo bi mi drago da se malo pričekalo i da smo imali vremena za razgovor. Ono što će biti važno je prije svega članstvo HSS-a koje će sigurno za vrijeme izbora razmisliti koja je prava politička opcija koja reflektira svjetonazorska i programska načela i HSS-a, a i naše zajedničke obitelji Europske pučke stranke - istaknuo je i dodao da će HDZ biti snažno okupljajjuća stranka koja će voditi  dijalog sa svima onima koji im se žele priključiti.

Novinari su ga pitali i o osobnim stavovima o kurikularnoj reformi, prijedlogu poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja i odlasku u mirovinu sa 67 godina, uz napomenu da ga  članovi i birači slabo poznaju, a on na ta pitanja ne odgovara konkretno.

- Imate sve o meni na mojoj web stranici, pa pogledajte. To da me članstvo HDZ-a ne zna, tu ste jako u krivu. Dva puta sam bio izabran na europskim izborima, a to je izravni mandat cijele Hrvatske. Birači me jako dobro poznaju, što ćete uskoro vidjeti i na parlamentarnim izborima - rekao je Plenković.

Komentara 11

Avatar Becarina
Becarina
16:30 09.07.2016.

Koji jeftini populist , Milanovic ce ovu trojicu pojesti za dorucak

SI
Sittingbull
13:34 10.07.2016.

Ovi bi nakon 25 godina pljačke navodno počeli raditi zakonito i transparentno. Još samo trebaju naivni da povjeruju u isto. Kozmetičke promjene u kradezeu ne znače ništa.

SC
sc0rpion
17:15 09.07.2016.

zbog čega se to skriva od birača koji to sve plačaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije