Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovorno financiranje

Plenković: Ja ću odgovarati za HDZ nakon 17. srpnja

Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
09.07.2016.
u 11:18

"Danas se nalazimo pred novim parlamentarnim izborima i mislim da je stranci potreban novi elan, nova energija, rekao je Plenković.

"Dobio sam jutros financijske izvještaje HDZ-a i proučit ću ga s mojim te nakon toga donositi stavove. Ja ću odgovarati za HDZ nakon 17. srpnja, a kada je riječ o financiranju HDZ-a i svih drugih političkih stranaka vodit ću  se s tri bitna načela - da financiranje mora biti zakonito, da mora biti transparentno i da mora biti odgovorno. Kad kažem transparentno to znači da sva tijela stranke, osobito predsjedništvo moraju biti upoznati i s prihodovnom i s rashodovnom stranom financiranja stranke. A odgovorno podrazumijeva da ćemo jako doboro paziti od koga i na koji način se stranka financira." - rekao je Andrej Plenković, kandidat za čelnika HDZ-a, u Sisku gdje je pred stotinjak čalnova HDZ-a predstavio svoj program "HDZ- Središnja snaga razvoja Hrvatske".

"Danas se nalazimo pred novim parlamentarnim izborima i mislim da je stranci potreban novi elan, nova energija. Sa svojim iskustvom i nekadašnjeg saborskog zastupnika i sada u drugom mandatu  zastupnika u Europskom parlamentu želim stranci dati vodstvo koje će jako dobro poznavati kontekst u kojem se nalazi i Hrvatska i Europska unija te zajedno sa svim kolegama pripremiti kvalitetan izborni program s kojim ćemo pokazati kvaliteni rezultat na jesen i vjerujem vratiti povjerenje birača jerodostojnoj Hrvatskoj demokratksoj zajednici." - istaknuo je Plenković.

Novinari su ga pitali i o najavama MOL-a koji je krenuo s prijevozom domaće nafte u Rijeku te koji sprema iduće godine gašenje Rafinerije Sisak.

"Kada je riječ o rafineriji Sisak, jednom od najvažnijih gospodarskih subjekata u Sisku i ovoj županiji zalagat ćemo se za rješenje koje će ići ka modernizaciji, koje će osigurati opstanak radnih mjesta i da rafinerija kao i do sada bude generator i zapošljavanja i standarda brojnih ljudi koji ovdje žive." - rekao je Plenković.

>>HDZ još pokušava presložiti većinu i izbjeći nove izbore?!

Ključne riječi

Komentara 33

FI
Fisherman
12:04 09.07.2016.

Cudo kako se crveni probude rano ujutro samo da bi komentirali Plenkovica....mora da su dobro placeni.

BE
blaz.elrat
12:08 09.07.2016.

Plenković treba tražiti da se rasvijetle sve Milanovićeve afere,počevši od migova,prodaje Croatia osiguranja,i sve afere njegovih ministara;Zmajlovića,Jakovine,Vrdoljka,i.t.d.

CI
cirep22
13:03 09.07.2016.

Samo naprijed Plenkoviću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije