Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marin Mrčela:
Povratak na članak

'Predsjednika Vrhovnog suda treba birati kao i predsjednika Ustavnoga suda'

Mrčela je rekao da su prijepori o izboru predsjednika Vrhovnog suda u potpunosti politički, a mogli bi se izbjeći tako da se promijeni sustav, da suci sami biraju predsjednika Vrhovnog suda

Komentari 6

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
07:39 05.05.2021.

Politika ionako postavlja svoje ljude u Ustavni sud. Čemu onda miješanje u Vrhovni sud !?

VL
IV
IVRI
07:27 05.05.2021.

Mrčela je Prodanovićev tajni učenik i Hrvatska bi ga se trebala čuvati.

VL
DU
Deleted user
23:32 04.05.2021.

Politika je u Vrhovni sud i u Županijske sudove uglavila ljude koji u normalnim društvima ne bi uopće mogli ni prismrditi sudu, a kamoli nositi tu titulu. Međusobno povezani takvi kadrovi istiskuju stručne suce koji se ne bave lobiranjima niti kombinacijama. Rezultat je vidljiv. Mrčela bi bio dobar kompromis, jer je čovjek stručan samo nek si postavi pitanje bi li bio dovoljno odlučan da se riješi balasta u vidu takvih kadrova.

VL
Avatar SileZla
SileZla
22:35 04.05.2021.

Hrvatska je premala da bi imala sve te sudove i njihove predsjednike. Za početak bi ovo mjesto moglo ostati i upražnjeno.

VL
BR
Breoxs
21:55 04.05.2021.

Da je riječ o stručnim kriterijima Mrčelu bi sigurno izabrali jer kompetentnijeg od njega nema. Ali ovi igraju na estetiku, za sada ga ne žele, ali onda treba jasno reći da im u estetskom smislu ne odgovara Mrčelin nos. Ilii da su mu uši previše muževne. No oni to neće, nego igraju igrice sa Lanom Peto Kujunžić i Zlatom Đurđević, a one ne neće biti izabrane.

VL
BR
Breoxs
21:46 04.05.2021.

Jedino sudac Mrčela ispunjava sve kriterije za predsjednika VS! I nema boljega od njega.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.