Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Baćanović, načelnik Borova:

'Predsjednika nisam primio jer je došao provocirati'

Predsjednik Milanović u Borovu položio vijenac kod Spomen-obilježja poginulim redarstvenicima
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
04.05.2021.
u 18:26

Ako predsjednik želi razgovarati o kapeli Šoškoćaninu, mogu ga samo uputiti na SPC, vlasnika tog objekta, rekao je Baćanović

Borovo Selo je prošlog tjedna posjetio i predsjednik RH Zoran Milanović, koji je tada prozvao načelnika Općine Zorana Baćanovića da se nije želio sastati s njim te ga zbog toga nazvao „papkom“. Kako je rekao Milanović, želio je s načelnikom Općine razgovarati o mogućnosti uklanjanja kapele obitelji Šoškoćanin na mjesnom groblju u Borovu.

Milanović je podsjetio da je Vukašin Šoškoćanin bio jedan od čelnika pobunjenih Srba u Borovu, koji se utopio u Dunavu, kao i da samim tim ni na jednom groblju u Hrvatskoj ne bi trebao biti njegov spomenik. Upravo o tome je želio razgovarati s Baćanovićem, ali razgovora nije bilo, a kako stvari stoje, neće ga ni biti.

– Predsjednik RH ima svoj stil. Možda je uvrijeđen što ga nisam primio na kavu, a nisam jer nije ni vrijeme ni mjesto. Došao je samo provocirati. Ako želi razgovarati o kapeli Vukašinu Šoškoćaninu, mogu ga samo uputiti na vlasnike tog objekta, a to je Srpska pravoslavna crkva – rekao je Baćanović.

Predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar smatra kako se spomenik Šoškoćaninu ne mora sklanjati niti se Srbi moraju ponašati tako da su uvijek krivci te podsjetio kako Srbi na području Vukovara i okolice žive stoljećima unazad, imaju svoja prava, ali ih ne mogu i konzumirati.

Komentara 80

SI
silvano
18:55 04.05.2021.

konačno smo saznali, vlasnik spomenika je spc. treba se obratiti poglavaru spc.

SV
Svebor
21:21 04.05.2021.

Koja usrana faca kaže "nisam primio predsjednika jer je došao provocirati", a što on radi?? Nije on papak nego smrdljiva papčina.

IK
ikbmibm
22:00 04.05.2021.

SPC je srbijanska politička crkva,osnovana 1920.Hrvatska je Antemurale Cristianutitis od 1519 Papa Leo X,- biskupu Berislaviću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije