Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU ZA VEČERNJI LIST
Povratak na članak

Zamjenik predsjednika Vrhovnog suda: Turudić kao gospodar kaznenog sudovanja? Ovo nije vojska

Ako ljudi glasaju za osobe koje su pod istragom ili optužbom, onda je to valjda u redu. Zakonodavac bi mogao intervenirati u moral, ali pitanje je ima li volje za to. Treba reći i da Vrhovni sud nije razoružan osnivanjem Visokog kaznenog suda.

Komentari 9

BU
Budak
18:36 29.11.2020.

Svi problemi Hrvatske države vode od i do pravosuđa. Isušimo li tu močvaru sve smo riješili.

VL
DU
Deleted user
18:24 29.11.2020.

a što kaže gospon o nesrazmjeru između imovine i primanja sudaca?

VL
DU
Deleted user
19:30 29.11.2020.

Da li ce biti visoki kazneni sud ili nece vecini svejedno. Medjutim da zakoni moraju bit jasni, sudovi efikasni, da sudci ne bi trebali biti korumpirani, da politika ne bi trebali bit ta koja odlucuje tko moze biti predsjednik suda ili prokurator. U zakonu bi trebao biti najduzi rok do kojeg predmet mora biti rjesen s i bez zalbe. Npr dvije godine. U slucaju da sudac intreplentira zakon ne primjerno slucaju a javnost vjeruje da sudac nije osudio pravicno, treba postajati tijelo na kojem ce se teretiti za pristranost klijentu - npr. zadnji slucaj Marina 195km/h.

VL
CO
Condorgrab
08:55 30.11.2020.

Gospodine Mrčela, tako dugo dok pravosuđe samo izvršava naredbe HDZ-a, to jest kao u vojsci ! Dok ne smanjite broj sudaca za barem 50% (ima vas k'o pasa, a ništa ne radite) i dok se vas suce ne bude slalo u zatvor zbog korupcije, odugovlačenja procesa i pogrešnih osuda, neće Hrvati na zelenu granu...

VL
DU
Deleted user
19:14 29.11.2020.

Isti taj Turudić i dalje sjedi u komisiji za diplomiranje mladih odvjetnika/sudaca i odlučuje "kako mu se di**e" ko je prošao a ko nije.

VL
Avatar comparator
comparator
09:20 30.11.2020.

Da točno je da politika određuje što je moralno pa tako i sudac može izbjeći kaznu zbog neprimjerenog ponašanja i druženja u klubu nemoralnih političara ili kaznu za dokazano prebrzu vožnju.

VL
DU
Deleted user
08:02 30.11.2020.

Turudić, da li je to onaj koji je isto zalazio u Slovensku, onaj što je izjavio da je HDZ-ov dečko, onaj što je bježao policiji, onaj što je tvrdio da sud nije dostavio pozivu unatoč 9 pokušaja, pravdao se da poštar nema ključ kad su u pitanju sudski pozivi ali ima kada treba doći pismo, račun ili letak za pizzu! Ako je sve ovo gore on, onda je odličan!

VL
MK
mksdk
18:39 29.11.2020.

Ni jedna grana vlasti ne smije biti imuna na kazneni progon, što uključuje i sudsku vlast. Imunost na posljedice svoga djelovanja je temeljni razlog zašto će cijeli svijet zavšiti u krvoproliću.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.