Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik uprave KTC-a
Povratak na članak

Katavić: I drugi bi uveli neradnu nedjelju, ali nisu u poziciji kao KTC

Ne mogu kriviti državu što uredbom nije donijela tu odluku jer dosad nije bilo dovoljno inicijative o tome. Ali vlast je ta koja bi je trebala donijeti i vjerujem da će Vlada pronaći rješenje za to pitanje, smatra Katavić.

Komentari 17

Avatar petrolio
petrolio
14:08 08.11.2019.

koja glupost, jednu poslovnu odluku diže se na pijedestal kao da je ne znam što napravio!??? tko želi raditi neka radi, a tko ne želi neka ne radi i gotova stvar! bitno je da postoji sloboda izbora, a ne da država svima nameće rješenje po nalogu crkve ili poslodavca! bitno je da radnik koji radi nedjeljom bude plaćen 50% više i da ima drugi dan u tjendu kao dan odmora!

VL
WI
WIRRULINA
14:53 08.11.2019.

radnika treba platiti, radni tjedan u rh je 40 sati, sve ostalo je prekovremeno, a isto treba se platiti po prekovremenoj satnici. E sada kako če tko raditi to je sada nešto drugo. i svi radnici če biti zadovoljmni

VL
Avatar Asterix
Asterix
15:20 08.11.2019.

U turističkim mjestima zabrana rada nedjeljom za vrijeme sezone bio bi pucanj u vlastitu nogu.

VL
HO
horton
14:22 08.11.2019.

Rad nedjeljom ne smije biti zabranjen, ali radnicima zakonom moraju biti zajamčena određena prava - tj. barem jedan slobodan dan tjedno, uz izuzetak vlasnika i njegove obitelji (kako se ne bi sputavale male obiteljske trgovine uz pretpostavku da su ti ljudi dobrovoljno spremni raditi i sedam dana u tjednu u nekim slučajevima). Potez ovog čovjeka je sasvim ok, svatko ima pravo na odluku kako će njegove trgovine raditi.

VL
ZO
zoom
14:17 08.11.2019.

treba propisati da izvan turističke sezone trgovine mogu raditi najviše svaku 2. nedjelju, a da raspored radi lokalna samouprava...na taj način kupci ne bi ostali bez kruha i namirnica, a radnici bi dobili bar 2 slobodne nedjelje

VL
IS
istina00
14:20 08.11.2019.

potpuno ukidanje je glupost jer što će onda biti s turističkom sezonom od koje ovisi cijela država ako turisti neće imati gdje kupiti namirnice? to treba pametno urediti npr.da radnik može u mjesecu raditi 1 ili 2 nedjelje maksimalno i da dobije 50% više i ne bi bilo problema

VL
DU
Deleted user
13:53 08.11.2019.

Odličan potez. Radnici dobiju nedjelju a poslodavac uštede... Smatram da je to jedan jako pozitivan potez. Definitivno win-win

VL
GI
gigimigi
14:12 08.11.2019.

Svaka čast gosp.Katavić! Nadajmo se da će se i ostali trgovci ugledati na Vas.

VL
Avatar Asterix
Asterix
15:19 08.11.2019.

Jučer kaže jedna učiteljica da nadoknada subotom ne dolazi u obzir. Pretpostavljam da subotom i nedjeljom odlazi u šoping.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.