Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi statut HRT-a

Predsjednik uprave HRT-a morat će zamrznuti stranačku funkciju

'15.03.2011. Zagreb - sjednica programskog vijeca HRT-a s novoizabranim clanovima,te izbor za predsjednika i dopredsjednika vijeca-Silvija Luks Photo: Davor Visnjic/PIXSELL'
'Davor Visnjic/PIXSELL'
Autori: vmo/VLM, dk/VLM
05.04.2011.
u 20:57

Član NO Ante Žigman podnio ostavku jer odlazi za savjetnika guverneru HNB-a Željku Rohatinskom

Na drugoj zajedničkoj sjednici Programskog vijeća HRT-a i Nadzornog odbora HRT-a prihvaćen je novi statut, koji će u četvrtak biti poslan u saborsku proceduru. Kako kaže v. d glavnog ravnatelja Josip Popovac, statut bi trebao biti prihvaćen u roku od dva mjeseca, nakon čega će se birati članovi uprave i njezin predsjednik. Statutom je predviđeno i osnivanje jedinice multimedije, kako bi HRT spreman dočekao nove tehnologije. U novi statut ušlo je i pravilo da svaki novoizabrani predsjednik uprave HRT-a nakon imenovanja mora zamrznuti svoju stranačku funkciju. 

Kraj sjednice začinjen je na krajnje neobičan način, kada je predsjednica NO HRT-a Silvija Luks izvijestila nazočne da je član NO Ante Žigman podnio ostavku zbog odlaska na mjesto savjetnika guvernera HNB-a Željka Rohatinskog. Odlazak na novu dužnost, naime, nije Žigmana spriječio da vrlo aktivno sudjeluje u radu sjednice te da glasa o novom statutu. Navodno zakonski ništa nije sporno, no svakako je čudno da član NO koji je imenovan prije samo dva mjeseca napušta to tijelo, pa se u kuloarima počelo nagađati da je razlog tome njegova bliskost s guvernerom HNB-a, kojeg mnogi na političkoj sceni doživljavaju kao ozbljnu konkurenciju unatoč tome što je u više navrata demantirao tvrdnje da će aktivirati u politici.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar sawanah
sawanah
21:35 05.04.2011.

Konfuznog li članka.....

DO
doktorica
08:14 06.04.2011.

pravi yutel kadar

DA
danibani
22:38 05.04.2011.

\"Predsjednik uprave HRT-a morat će zamrznuti stranačku funkciju\" Ne ne ne ... krivo ... htio si reci: Član stranke morat će zamrznuti funkciju Predsjednika uprave HRT-a Jer ono ... jednom vuk uvijek vuk, ne?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije