Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predsjednik uprave HRT-a morat će zamrznuti stranačku funkciju

Član NO Ante Žigman podnio ostavku jer odlazi za savjetnika guverneru HNB-a Željku Rohatinskom
05. travnja 2011. u 20:57 5 komentara 8 prikaza
'15.03.2011. Zagreb - sjednica programskog vijeca HRT-a s novoizabranim clanovima,te izbor za predsjednika i dopredsjednika vijeca-Silvija Luks Photo: Davor Visnjic/PIXSELL'
Foto: 'Davor Visnjic/PIXSELL'

Na drugoj zajedničkoj sjednici Programskog vijeća HRT-a i Nadzornog odbora HRT-a prihvaćen je novi statut, koji će u četvrtak biti poslan u saborsku proceduru. Kako kaže v. d glavnog ravnatelja Josip Popovac, statut bi trebao biti prihvaćen u roku od dva mjeseca, nakon čega će se birati članovi uprave i njezin predsjednik. Statutom je predviđeno i osnivanje jedinice multimedije, kako bi HRT spreman dočekao nove tehnologije. U novi statut ušlo je i pravilo da svaki novoizabrani predsjednik uprave HRT-a nakon imenovanja mora zamrznuti svoju stranačku funkciju. 

Kraj sjednice začinjen je na krajnje neobičan način, kada je predsjednica NO HRT-a Silvija Luks izvijestila nazočne da je član NO Ante Žigman podnio ostavku zbog odlaska na mjesto savjetnika guvernera HNB-a Željka Rohatinskog. Odlazak na novu dužnost, naime, nije Žigmana spriječio da vrlo aktivno sudjeluje u radu sjednice te da glasa o novom statutu. Navodno zakonski ništa nije sporno, no svakako je čudno da član NO koji je imenovan prije samo dva mjeseca napušta to tijelo, pa se u kuloarima počelo nagađati da je razlog tome njegova bliskost s guvernerom HNB-a, kojeg mnogi na političkoj sceni doživljavaju kao ozbljnu konkurenciju unatoč tome što je u više navrata demantirao tvrdnje da će aktivirati u politici.

oglasila se
Mikulić pokazala užasne poruke koje je dobila nakon objave o sinu: Nije li te sram, neka djeca stvarno su bolesna
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
 • Avatar sawanah
  sawanah:

  Konfuznog li članka.....

 • doktorica:

  pravi yutel kadar

 • danibani:

  \"Predsjednik uprave HRT-a morat će zamrznuti stranačku funkciju\" Ne ne ne ... krivo ... htio si reci: Član stranke morat će zamrznuti funkciju Predsjednika uprave HRT-a Jer ono ... jednom vuk uvijek vuk, ne?!