Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predsjednik Sabora Reiner primio američkog senatora Roberta Corkera

Razgovaralo se o mogućnostima unapređenja gospodarske suradnje, prije svega perspektivi američkih ulaganja u Hrvatskoj, posebno u energetskom sektoru.
14. veljače 2016. u 19:49 4 komentara 506 prikaza
željko reiner i robert corker
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Predsjednik Hrvatskog sabora, akademik Željko Reiner danas se sastao s predsjedateljem Odbora za vanjske poslove američkog Senata, senatorom Robertom Corkerom koji je posjetio Hrvatsku nakon sudjelovanja na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji.

Predsjednik Sabora Reiner i senator Corker razmijenili su mišljenja o bilateralnim odnosima Hrvatske i SAD-a koji su ocijenjeni prijateljskima i partnerskima. Razgovaralo se o mogućnostima unapređenja gospodarske suradnje, prije svega perspektivi američkih ulaganja u Hrvatskoj, posebno u energetskom sektoru.

– Naša suradnja na području obrane je vrlo dobra, a Hrvatska je vrlo zainteresirana  za ulazak u program izuzeća od viza za Sjedinjene Američke Države te za ukidanje dvostrukog oporezivanja, istaknuo je Reiner. 

Senator Corker zanimao se za hrvatsko viđenje situacije na  području Jugoistočne Europe te za stanje odnosa Hrvatske sa susjednim zemljama o čemu ga je Predsjednik Sabora vrlo detaljno informirao.

– Naš je interes stabilnost zemalja u susjedstvu i njihovo što skorije uključivanje u euroatlantske integracije, naglasio je Reiner.

– Hrvatska može biti primjer susjednim zemljama i  faktor je stabilnosti na ovome području, kazao  je senator Corcker.

Govorilo se i o globalnim sigurnosnim izazovima s kojima se susreće međunarodna zajednica te aktualnoj migrantskoj krizi, kao i suradnji SAD-a i Hrvatske u okviru NATO-a.

>> Reiner: O Ostojiću će se raspraviti u roku 30 dana. Podoljnjak: Most još ne zna kako će glasovati

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • Avatar ljutatrava
  ljutatrava:

  ..stigle direktive a i stanje sa lozančićem im nije jasno,

 • Lokislav:

  Američki senator došao u posjetu Reineru, između ostalih važnih tema pričao o unapređenju gospodarske suradnje, a nije spomenuo da je jako zabrinut za Pupovca, nit’ pitao jel’ Zokiju pofalilo ritalina? Pa kud to vodi?

 • Avatar Ante-Portas
  Ante-Portas:

  Kakve veze americki senator ima sa ulaganjima u Hrvatsku? U Usa ni zdravstvo nije drzavno. To je sve trla baba lan...