Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostavka Tomašić

Predsjednik NO-a HSP-a AS: Spremni smo suočiti se s posljedicama obiteljske svađe

Ruža Tomašić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
03.11.2014.
u 16:11

– Iz ovoga ćemo znati izvući pouku te izaći još snažniji i čvršći, jer svoj cilj, a to je pobjeda domoljubnih snaga na sljedećim predsjedničkim i parlamentarnim izborima, još nismo dostigli – istaknuo je Božanović

Đuro Božanović, predsjednik Nadzornog odbora HSP-a dr. Ante Starčević, kaže kako je vijest o ostavci predsjednice stranke Ruže Tomašić primio sa žaljenjem i konsternacijom.

Analizirajući sadržaj teksta u kojem je ona objasnila razloge koji su je ponukali na taj čin, osjetio se dužnim dati svoje pojašnjenje. Prema njegovim riječima, cilj ove stranke bio je i ostao pametnim i inteligentnim političkim sredstvima ishoditi priliku da sutradan bude sukreator formiranja nove demokršćanske većine u Saboru.

Razumije potez Tomašićeve

Put do tog cilja je, kaže, popločen dobrim i lošim namjerama, a razumljivo je da su stavovi, gledišta i vizije pojedinaca različite. – Ne optužujući niti okrivljavajući bilo koga, potrebno je zapitati se može li se stereotipnim akcijama može zemlju koju tresu posljedice globalne recesije izvući iz duboke depresije. Kada će se napokon shvatiti da nacionalni ciljevi moraju nadvladati stranačke? – pita se Božanović.

On kaže kako iz ljudskih razloga razumije potez Tomašićeve, jer "dođe se do trenutka kada subjektivna procjena pojedinca nadjača opće stanje okruženja u kojem se nalazi", ali i dodaje kako treba proučiti sve aspekte utjecaja koji su tome pridonijeli. Po njemu, jednostrano zaključivanje nije cilj provedbe temelja demokratskog i stranačkog odlučivanja, ali stranka je spremna podnijeti svaki izazov i suočiti se s posljedicama obiteljske svađe.

– Iz ovoga ćemo znati izvući pouku te izaći još snažniji i čvršći jer svoj cilj, a to je pobjeda domoljubnih snaga na sljedećim predsjedničkim i parlamentarnim izborima, još nismo dostigli – istaknuo je Božanović.

>>Ruža Tomašić dala ostavku: Stranka brani stranačke, a ne nacionalne interese

>>'Ako žele da podržim Grabar Kitarović, HDZ se treba sa mnom dogovoriti'

Komentara 15

DU
Deleted user
16:59 03.11.2014.

poznavajući >Ružu" vjerujem da ispravno postupa jer je osoba koja drži do riječi i zacrtanih pravaca, a priljepcima koji sebe gledaju u ime nečega.... e moj Ante... što si doživio...koji ti se likovi motaju po stranci

ZV
zeljko.visnic
18:13 03.11.2014.

još jedna stranka ode u ropotarnicu povjesti.

Avatar navijač
navijač
20:05 03.11.2014.

Bez Ruže nema ni HSP. AS. na idućim izborima će nestati.Ružu su poslali u EU. parlament da im nesmeta u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije