Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomašić napušta HSP AS?

'Ako žele da podržim Grabar Kitarović, HDZ se treba sa mnom dogovoriti'

Ruža Tomašić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
29.10.2014.
u 17:38

Na pitanje je li moguće da zbog nesporazuma s Ćorićem napusti stranku i na parlamentarne izbore iziđe s nezavisnom listom, Tomašić je rekla da do ''sljedećih izbora ima jako puno vremena''

Predsjednica HSP-a Ante Starčević Ruža Tomašić izjavila je da i dalje podržava HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović, ali je naglasila i kako tu očekuje ''partnersko ponašanje'' HDZ-a.

– Ako žele da dam konkretnu podršku gospođi Grabar Kitarović, onda se sa mnom trebaju dogovoriti. Ne očekuju valjda da će me nazvati dan prije da se pojavim na nekom skupu i još mi pritom reći što moram govoriti – izjavila je Tomašić za Novi list. Glavni tajnik HSPAS-a Pero Ćorić najavio je tri stranačka motivacijska skupa kako bi se iskazala podrška Grabar Kitarović.

Inače, kako piše Novi list, Tomašić i Ćorić prije nekoliko tjedana imali su javni sukob oko podrške HDZ-ovu protivljenju uvođenju preferencijalnog glasovanja. Navodno su pale i teške riječi jer je Ćorić bio za HDZ, dok je Tomašić podržavala preferencijalno glasovanje. Konačni ishod sukoba mogao bi biti poznat 8. studenog na sjednici predsjedništva HSPAS-a. Na njoj bi se, rekla je Tomašić, trebalo razgovarati i o odnosima u stranci.

Na pitanje je li moguće da zbog nesporazuma s Ćorićem napusti stranku i na parlamentarne izbore iziđe s nezavisnom listom, Tomašić je rekla da do ''sljedećih izbora ima jako puno vremena''.

>> 'Vrijeme je da Hrvatska dobije predsjednicu'

>> 'Neće tajnik HSP-AS-a preko mog obraza graditi svoju karijeru!'

>> Pero Ćorić: Ne igram za HDZ već s HDZ-om

Komentara 33

VR
vrt
18:04 29.10.2014.

Bravo Ruža! Hdz-ovo rovarenje po svojim partnerima je poznato. Naravno, nije Hdz-u u interesu jak Hspas, Hss ili Hrast! Ali su neki za fotelju il dvije spremni uništiti vastitu stranku! Nedaj se Ruža! Čuvaj Hspas!

HR
HR4ever
17:44 29.10.2014.

Sa nestrpljenje ocekuje registraciju 159-e Hrvatske stranke....

FL
florenz769
17:44 29.10.2014.

Kad su u pitanju lične ambicije, napuštaju se stranke, raskidaju koalicije, - za naše (do nedavno) političke autsajdere sasvim normalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije