Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENA PRESUDA

MOL razočaran presudom: 'Hernadi će se zbog teških nepravdi obratiti Ustavnom sudu RH'

MIOL Grupa
Foto: Boris Scitar/Vecernji list
1/2
25.10.2021.
u 17:06

Više od 10 godina u Hrvatskoj traje nepravedno suđenje motivirano ekonomskim interesima u kojem je 2015. Ustavni sud Republike Hrvatske već donio odluku da je bivši premijer osuđen po cijenu ozbiljnih povreda prava, navodi se u priopćenju

Zbog teških nepravdi u hrvatskim postupcima, Zsolt Hernadi,  Predsjednik Uprave MOL Grupe će se obratiti Ustavnom sudu Republike Hrvatske, priopćili su iz MOL-a nakon  presude Vrhovnog suda koji je potvrdio prvostupanjsku osuđujuću presudu Županijskog suda u Zagrebu za bivšeg premijera Ive Sanadera i šefa MOL-a Hernadija

- MOL Grupa je s razočarenjem primila na znanje presudu. Unatoč tomu što je u prethodnim odlukama kako mađarskih vlasti tako i međunarodnog arbitražnog postupka, a koji je pokrenula hrvatska vlada, potvrđeno da ni MOL ni njegovi dužnosnici nisu počinili zločin. Zbog teških nepravdi u hrvatskim postupcima, Zsolt Hernadi,  Predsjednik Uprave MOL Grupe će se obratiti Ustavnom sudu Republike Hrvatske - priopćili su.

Više od 10 godina u Hrvatskoj traje nepravedno suđenje motivirano ekonomskim interesima u kojem je 2015. Ustavni sud Republike Hrvatske već donio odluku da je bivši premijer osuđen po cijenu ozbiljnih povreda prava. Ustavni sud je i tada ukazao na nekoliko ozbiljnih proceduralnih pogrešaka i naložio Županijskom sudu u Zagrebu da obnovi sudski postupak, dodaju iz MOL-a.

- Budući da je u ovom postupku bilo još ozbiljnijih i očitijih povreda prava te nisu ispunjeni čak ni minimalni uvjeti za pravično suđenje, uvjereni smo da ni ova presuda neće izdržati ocjenu ustavnosti. S gore navedenim poklapa se i odluka Županijskog suda u Budimpešti iz 2018. godine prema kojoj postoji opasnost da će tijekom postupka u Hrvatskoj doći do povrede prava na pravično suđenje i da se ne može osigurati nepristrano suđenje u predmetu. Podsjećamo, međunarodni arbitražni postupak koji je pokrenula Hrvatska također je zaključen presudom da je Arbitražni sud došao do jasnog zaključka kako Hrvatska nije mogla dokazati da je Zsolt Hernadi podmitio Sanadera - zaključuju.

VIDEO: Nove preporuke HZJZ-a: Tko ne mora u karantenu, što napraviti ako ste bili u bliskom kontaktu...

Komentara 32

UL
uličar
17:12 25.10.2021.

kazna sanaderu i herendiju je vremenski prekratka ukoliko je nedvojbeno dokazano podmićivanje obojica bi trebala dobiti iznad deset godina zatvora.

PE
PetiElement
17:40 25.10.2021.

Odlično.. a gdje je Ježić i 5 mil eura?

ZA
zagabria111
17:45 25.10.2021.

Koji je to nivo diktature tamo kada im je osuda liku za kriminalne radnje prilikom nepoštenog preuzimanja INA-e 'teška nepravda'. Cijeli njihov sistem je teška nepravda. Ili valjda još misle da smo u AU monarhiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije