Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predsjednik Milanović priređuje prijem za ratne zapovjednike na tvrđavi u Kninu

Redom Nikole Šubića Zrinskog odlikovane su 1. gardijska brigada HVO-a Ante Bruno Bušić – Livno, 2. gardijska brigada HVO-a – Mostar, 3. gardijska brigada HVO-a Jastrebovi – Vitez, 4. gardijska brigada HVO-a Sinovi Posavine i Specijalna policija MUP-a HR HB.
03. kolovoza 2020. u 18:50 5 komentara 1923 prikaza
Cetinje: Predsjednici Milo Đukanović i Zoran Milanović obratili se medijima nakon zajedničkog sastanka
Foto: SAVO PRELEVIC/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović u utorak će povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice VRO Oluja na kninskoj tvrđavi prirediti prijem za ratne zapovjednike i odlikovati umirovljene generale HV-a te četiri gardijske brigade HVO-a.

PROMO General Ademi: Nitko nije očekivao da ćemo osloboditi Knin iz Bosne

Na svečanosti, koja počinje u 20 sati, predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović uručit će odluke o odlikovanju Veleredom kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom umirovljenim generalima HV-a za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga te za osobite uspjehe u vođenju i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske te odluke o odlikovanju Redom Nikole Šubića Zrinskog gardijskim brigadama HVO-a i Specijalnoj policiji MUP-a za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu.

Veleredom kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom odlikovani su umirovljeni general-pukovnik Miljenko Crnjac, umirovljeni general-pukovnik Đuro Dečak, umirovljeni general-pukovnik Marijan Mareković, umirovljeni general-bojnik Rahim Ademi, umirovljeni general-bojnik Luka Džanko,  umirovljeni general-bojnik Nojko Marinović, umirovljeni general-bojnik Damir Krstičević, umirovljeni general-bojnik Vinko Vrbanac i umirovljeni brigadni general Ante Kotromanović. 

Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici Grad s milijun srca Nadomak ruke: Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici

Redom Nikole Šubića Zrinskog odlikovane su 1. gardijska brigada HVO-a Ante Bruno Bušić – Livno, 2. gardijska brigada HVO-a – Mostar, 3. gardijska brigada HVO-a Jastrebovi – Vitez, 4. gardijska brigada HVO-a Sinovi Posavine i Specijalna policija MUP-a HR HB. 

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
HUB
FINANCIJSKA EDUKACIJA
Važnost kreativnog pristupa u financijskom obrazovanju mladih
 • Avatar Kordunusrcu.
  Kordunusrcu.:

  Bravo presjednice,tako se ponosimo s tobom.

 • MateBobanheroj:

  Hvala predsjedniku Milanoviću. Hrvati Federacije BiH su vam neizmjerno zahvalni. Hvala za odlikovanje Mostaru i Vitezu, mjesta stravičnih i nekažnjenih bošnjačkih zločina.

 • cigrovski.darko:

  Za one koji pamte ko ribe u akvariju.Doprinos HVO-a pobjedi u Domovinskom ratu je ogroman, toliki da odgovorno možemo tvrditi da bi rat na ovim prostorima bez toga bio izubljen. Jedina sramota i tragedija je da tu činjenicu nisu mogli ... prikaži još! pošteno i do kraja priznati i jadnim ljudima honorirati oni koji su to organizirali i rat dobili i to zbog opstrukcije ovih koji sada žele ubrati vrhnje "ispravljanući" nepravdu koju su oni namjerno napravili. Kada su samostalnost RH priznati htjeli napustili su Sabor, kada je braniti RH trebalo , Hrvatsku su napustili, kada je mirovine HVO trebalo dati pljuvali su po njima,. Tužno je da su sada ti i takovi, riješavajući Inozemnu imovinu utjecajnim generalima, koju su BDV, oni 2004. pogurali zamrznuti, sada "dobronamjerno" pomažu. Naravno samo naivni mogu povjerovati da iza toga ne stoje veliki, koji opet polako guraju JUGU, odnosno Srboslaviju. Čak bi se i složio sa jugoslavijom ako bi glavni grad bio Zagreb, a kraljica Hrvatica, ali to spomenite pa ćete vidjeti kakvu jugu žele.