Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠALJE PRIJEDLOG SABORU

Milanović: Moja kandidatkinja je Zlata Đurđević, ona je pristala

Predsjednik Republike obišao je potresom uništene zgrade Učiteljskog fakulteta u Petrinji
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/6
08.03.2021.
u 12:21

– Ovdje je cilj sputati dolazak na čelo Vrhovnog suda osobe s integritetom i osobe koja nije dio organizacije, klike – kazao je.

Predsjednik Zoran Milanović u Petrinji je otkrio koga želi na čelu Vrhovnog suda.

Rekao je kako će predložiti Zlatu Đurđević, predstojnicu Katedre za kaznenoprocesno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu, te da danas prijedlog šalje u Sabor.

– Ona je pristala. Sveučilišna profesorica u Zagrebu, s briljantnom karijerom. Najvažnije je da se ima kamo vratiti, ima jedan od najprestižnijih poslova – kazao je Milanović. 

– To što ne odgovara ekipi i to što HDZ želi trgovati, ja trgujem samo na burzi. Sada imamo osobu pa da vidimo što će gospoda smisliti sljedeće – dodao je.

– Moja je kandidatkinja Zlata Đurđević, ne znam što bi se moralo dogoditi, kakva mrlja u njezinoj karijeri... Ona je moj kandidat – ponovio je.

 

Komentirao je i izjavu Gordana Jandrokovića koji je rekao da predlaganje Zlate Đurđević nije u skladu sa zakonom. Rekao je da je Jandroković 2005. godine ''virio Sanaderu iz rukava ili nogavice'', a on je tada donio odluku da se ''makne neka ploča iz nekog grada''.

– To nije bilo baš po proceduri, to je trebao biti upravni postupak. Do njega je sjedio njegov štićenik Jandroković. To je bilo tada, danas je drukčije. Danas prvo doneseš zakon koji je neustavan i kažeš da to nećeš staviti u proceduru. Ovdje je cilj sputati dolazak na čelo Vrhovnog suda osobe s integritetom i osobe koja nije dio organizacije, klike – kazao je.

Nekoliko je puta Jandrokovića nazvao "verni Gogo".

Na pitanje hoće li Plenkovića zvati na razgovor, kazao je:

– Evo, ovo je razgovor. Ja sad kažem da je to profesorica Đurđević – to je i tvoj izbor za najviše svjetske funkcije.

Kazao je i kako u ovom slučaju Plenković nije premijer i da je on taj koji bi njega trebao zvati na razgovor.

– No, s obzirom na to da je navio svoje vrtne patuljke i htio bi ucjenjivati… Moj prijedlog je Zlata Đurđević, a vi se bavite njom – zaključio je.

Kazao je i kako postoje ''žene i žene''.

– Žene koje su borbene, koje se ne mogu slomiti i one koje glumataju. Učiteljice zaslužuju zaštitu, cure na fakultetu, a ne glumice – kazao je.

– Ime gospođe Đurđević doći će u Sabor, verni Gogo će to staviti negdje u neku košuljicu. Vidjet ćemo što će napraviti. Sredina srpnja, ako do tada ne izaberemo, bit će v.d. Plenković će reći nešto, javit će se verni Gogo, podsjetite ga što je radio 2005. – kazao je.

Komentara 93

Avatar manjejeviše
manjejeviše
13:09 08.03.2021.

Ako je sprječavala izručenje Mustaća i Perkovića nema sumnje da je odličan kandidat za udab.izaciju sudstva.

KU
Kultura
13:11 08.03.2021.

Ona je branila izrucenje mustaca i perkovica. To je duboka drzava.

CA
cortesova arkebuza
12:52 08.03.2021.

Po kojem kriteriju crni Zorane ? Koji su kriteriji za postati predsjednik Vrhovnig Suda ?! Sram vas sve i stid bilo. Daj ruku Plenkiju. Svi ste isti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije