Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predsjednik Mesić u rukavicama podržao Ivu Josipovića

Neizravno se moglo iščitati da on podržava Ivu Josipovića jer se obrušio na program Milana Bandića detaljno ga analizirajući i kritizirajući. Čak je ironično dodao da ne bi bilo loše organizirati jednu debatu na engleskom jeziku.
28. prosinca 2009. u 16:28 185 komentara 933 prikaza
mesić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Stipe Mesić nije izravno u emisiji "S predsjednikom na kavi" odredio kojeg će od dvojice kandidata podržati u drugom krugu, ali kaže da novi predsjednik mora biti pravedan prema svim građanima.

No neizravno se moglo iščitati kako on podržava Ivu Josipovića jer se obrušio na program Milana Bandića detaljno ga analizirajući i kritizirajući. Čak je ironično dodao da ne bi bilo loše organizirati jednu debatu na engleskom jeziku jer su oba kandidata istaknula da znaju taj jezik.

Mesić je dodao da je znanje engleskog jezika preduvjet za komunikaciju jer, osim službenih situacija, postoje i one neformalne kad baš nije zgodno imati prevoditelja. Doduše, iskreno je priznao da ni on ne poznaje engleski, ali mu je znanje ruskog i francuskog jezika itekako bilo od koristi.

– Hrvatska ne ide ulijevo ili desno jer ove izbore nije karakterizirala ideologija – nastavio je Mesić izrazivši žaljenje što Hrvatska za njegova mandata nije ušla u EU.

Govoreći o prednostima i manama kandidata naglasio je da Bandićevo financiranje kampanje nije transparentno. Ne sviđa se Mesiću ni pozivanje na osnivanje trećeg entiteta u BiH jer to je voda na mlin premijeru Republike Srpske.

– Bandićev poziv "s predsjednikom na posao" nije realan jer na Pantovčaku nema radnih mjesta – nastavio je Mesić dodajući da je broj radnih mjesta ograničen. No zato ne krije da mu je program Ive Josipovića bliži. Ne vidi ništa sporno u tome što su neki od njegovih savjetnika viđeni u Josipovićevu stožeru. Sviđa mu se što je Josipović najavio da će se držati Ustava i zakona te da će biti proeuropski orijentiran i predsjednik svih građana.

Nije očekivao tako loše izborne rezultate HDZ-ova kandidata jer su trebali dobiti do 30 posto, no, kaže, očito se stranka nije pretjerano angažirala. Ne zna kakva će kampanja biti u drugom krugu.

Što se tiče odlikovanja za premijerku Jadranku Kosor, kaže da je s njom o tome razgovarao i da su se složili da je to preuranjeno, ali je prijedlog ostao u proceduri.

Zagreb: Posljednji ispraćaj gradonačelnika Bandića
DVOSTRUKA MJERILA
Otto Barić revoltiran Bandićevim sprovodom: Jadnici, sram me gdje živim
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • balance:

    Mesic ce 100% kopirati Putina... voli on Ruse...i Kubance..\"zivio nam presidente\"

  • toljaga1:

    Kamoćemo…krpu u ruku,dezinfekcijski materijal i čisti te zahode,da se Nijemci ne naljute i najure te,šta ćeš onda…

  • toljaga1:

    VL.. šta ima novog u BiH…kako John Wayne?