Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO

Predsjednik HSU: Umirovljenici se nisu nikome prodali niti će se prodati

Veselko Gabričević
HRT
13.04.2021.
u 23:02

Veselko Gabričević kaže kako svakome umirovljeniku treba 500 do 700 kuna za dodatne troškove zbog pandemije

Kako ojačati mirovinski sustav?, bila je tema večerašnjeg Otvorenog na HRT-u, a u kojem se govorilo o COVID-dodacima koje će Vlada isplatiti umirovljenicima.

- Matica umirovljenika i Sindikat umirovljenika su prošle godine u travnju dostavili zahtjev premijeru i Ministarstvu i od tada se radi na COVID dodatku - kazala je Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske.

- Hrvatska stranka umirovljenika nam se priključila i željeli bi da nam se priključe svi - kazala je predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske. Dodala je kako ne mogu biti potpuno zadovoljni, ali da je ipak 850 tisuća umirovljenika dobilo pomoć od 400-1.200 kuna, uz cenzus od 4.000 kuna.

- Umirovljenici se nisu nikome prodali niti će se prodati. Oni traže svoje mjesto pod suncem i da im mirovina bude dostatna za život - kazao je Veselko Gabričević, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika. Rekao je i kako po nekim procjenama svakome umirovljeniku treba 500 do 700 kuna za dodatne troškove zbog pandemije (maske, dezinficijensi, dodaci prehrani i skuplji lijekovi...). Napomenuo je da u Hrvatskoj 120.000 umirovljenika ima mirovinu manju od 1500 kuna.

Davorko Vidović (SDP) smatra pak kako ova mjera neće polučiti rezultat i umirovljenike usmjeriti da glasaju za HDZ.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar neidemdalje
neidemdalje
09:34 14.04.2021.

nisu se umirovljenici prodali već ovi umirovljenički žetončići ...

Avatar Kupuje izbore COVID dodatkom
Kupuje izbore COVID dodatkom
07:11 14.04.2021.

"Naša najranjivija skupina". A ja mislio da su djeca naša najranjivija skupina.

DU
Deleted user
06:51 14.04.2021.

Dobio sam korona dodatak, da li mogu dva puta glasati za hdz?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije