Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HND:
Povratak na članak

'Predsjednik Hrvatske liječničke komore i glavni urednik Liječničkih novina ne razumiju društvenu zadaću medija'

Očekujemo da i novoizabrano rukovodstvo Hrvatske liječničke komore vrednuje novinarske priloge uvažavajući činjenicu da su mediji u svakom demokratskom društvu kontrolori i čuvari javnog interesa, poručuju iz HND-a

Komentari 15

Avatar juricamesko
juricamesko
14:58 17.11.2015.

mediji su u svakom društvu kontrolori i čuvari javnog interesa.samo su mediji i novinari u hrvatskoj još uvijek svrstani ,opredjeljeni i navijački nastrojeni prema samo jednoj strani.onoj lijevoj,komunističkoj i projugoslavenskoj. pogotovo novinari koji pripadaju HND.kod njih nema ni truna neovisnosti, demokratičnosti i samokritike. još uvijek su novinari HND taoci komunističkog naslijeđa nema za njih osjećaja za javno dobro osim pripadnosti pariji i njenim načelima.a o čuvarima demokracije da i ne govorimo.

VL
DU
Deleted user
16:00 17.11.2015.

Saša leković, sramotni predsjednik HND, njega ne zanima pljuvanje druga Zoke i njegovih drugova u cijelom mandatu tijekom cijele kampanje. Saško druže, .ebe se tebi za Špičkovinu, za pljuvanje po učiteljima Engleskog jezika , za drastične promjene koje donosi novi novi katastrofalan prijedlog zakona o braniteljima, ne zanimaju tebe i slične napadi osuđenih majmuna iz HNS-a na ženu na Cvjetnom Trgu, kukavički napadi na žene na štandovima gospođe Markić, i referendum o obiteljskom zakonu, pljuvanje doktora iz Čakovečke bolnice po Hrvatskoj žrtvi, bezočni napadi drugova sa HTV-a po najmanjem spomenu sa predznakom Hrvatski, izrugivanje prema gospođi Kolindi, briga tebe i tvoje za Četnikovanje po Vukovaru, briga tebe za Riječki HNK, ni slova o onom duševnom bolesniku .........!!! Tebe majstore muči Tuđmanovo doba, muči te nogomet, HNS, muči te Davor Šuker, muči te navijanje na utakmici, muči te skidanje ploča u Vukovaru i nemoguće je sve nabrojiti. Pa vi istražujete što je liječnik u tiskovini nekoga nazvao glupim ali tebi nije problem Frljićevo sprdanje sa Hrvatskom prošlost, pozivanje Karamarka na sex . Saško, pa svi su te vrlo brzo skužili tko si, što zastupaš....koga štitiš....i to bez imalo srama !!! Ovo je bio moj perfomans druže predsjedniče !!!!!

VL
GU
gustirna
15:42 17.11.2015.

zar zbilja ljecnici ne znadu u cijim rikama su gotovo svi mediji i da sluze jugokomunjarama.....dovljno je de te napadne jugonovinarsko drustvance pa da vidis odkud vjetar puse u njihova jedra....neka pogledaju koliko miljardi kuna je ta medijska bratija pokralaa proracunu....i jos ''dejstvuju'' kao da se nista nije dogodilo a hrvati robuju za ukradenu steku cigareta......

VL
DU
Deleted user
15:32 17.11.2015.

Ne znam ništa o konkretnom uzroku sukoba, ali činjenica je da se mali broj novinara kod nas može nazvati NOVINARIMA. Problem nije u opredjeljenju novinara, jer NOVINAR zna pisati što, gdje, kako i zašto. Problem o needuciranosti (mnogi tzv. novinari imaju jedva srednju školu završenu), tu sad ne govorim o uobičajenoj nepismenosti, već o nedostatku općeg ili specifičnog znanja, odnosno edukacije. Još je veći problem ucjena vlasnika medija da se piše s točno određenim stavom - lijevim ili desnim.

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
17:02 17.11.2015.

Dovedu novinara iz beograda i ustoliče ga za predsjednika hnd-a, bez imalo srama, obraz opanak, uostalo neko je rekao da bi i mi hrvati trebali osnovati svoje novinarsko društvo, jer ovaj predznak hnd ljudima ništa neznači kad uzmemo u obzirir nacionalnu strukturu tog društva i ko u njeme prednjači, poštenije bi bilo da ga preimenuju u filijalu snd-a, jer uistinu mi hrvati stvarno nemamo svoje istinsko hrvatsko novinarsko društvo, ovo je čisto četničko leglo sa podmlatkom, uključujući domaće polutane i izdajnike....

VL
Avatar maxist
maxist
16:05 17.11.2015.

kada nestane objektivnost nastupa glupost......

VL
DU
Deleted user
17:20 17.11.2015.

U tekstu ne piše na što se odnose sporni članci u liječničkim novinama, kao što je valjda trebalo ukratko pisati! - samo se može naslutiti, a u interakciji s donjim komentarima, mens čini da se neki novinari slabo razumiju uu alate i pravila struke (nije neka novost) a doktori se razumiju u sve i niš ko ona neka Marica (kaj, definitivno, također nije novost) ali takvi obični detalji funkcioniranja obične države i civiliziranog društva i uljudnog međusobnog ophođenja nikoga ne zanimaju, prostinambože na pomisli bavljenja tričarijama kao što su poštovanja pravila nekakvih struka. Nego je, izgleda problem kaj je Milanović kriv za nesavjesno liječenje ionako jako teško izlječive kronične društvene bolešturine kojom nas je pradavno inficiral HDZ, pače, zahvaljujući svojem pajdašu Ostojiću, sad je kriv i za većinu problema u koje tonu Europa i Azija. Ali bi nas izgleda vračevi i travari poput Mamića, Bandića, Ćaćića, Šukera, Horvatinčića iiiiiiiii tak dalje slobodno uz privolu dobrog dijela pučanstva mogli nastaviti liječiti sada popularnom sodom bikarbonom, ludim gljivama, supernamirnicama poput kurkume i ulja kanabisa, usput liječeć vlastite boli nastale uslijed ovih silnih napora, naravno maznutim parama, čime drugim, itd. P.S. Zašto DORH ili USKOK ne istražuju kako je brižno čuvan i uzgajan hormon rasta iz ruku naših ministara ukraden i podvaljen onom, kak se zove onaj kaj se tuče i voli, Filipoviću, imaju li neki liječnici išta s time, te što vele kolege iz liječničkih novina, spada li takvo liječenje u savjesno ili ne, ili je potrebno na dugačko i široko, s visoka i što nerazumnije pojasniti čitavu stvar pučanstvu koje to ionak nije u stanju razmeti a novinari nisu u stanju prenijeti, sve da i neki od njih to žele?

VL
BA
bakulušić
18:41 17.11.2015.

Društvena zadaća medija je da budu objektivni i da istinito informiraju javnost, da ne manipuliraju i da ne budu ideološki pristrani. Da budu odgovorni i da ne prejudiciraju krivnju i sudske presude. Nažalost, u Hrvatskoj je takvih medija vrlo malo. HND je u skladu sa medijima i mislim da ih nitko ne shvaća ozbiljno. Da, pojedini mediji ne plaćaju porez i ne objavljuju vlasničku strukturu kapitala u skladu sa zakonskim propisima. Istina im nije vrlina. Od sveca naprave razbojnika a od razbojnika naprave sveca. Oni mogu što nitko ne može a tko u njih dirne, bolje da ga nije!

VL
BI
binko
16:39 17.11.2015.

Nažalost velika većina novinara , nije upoznata s ljudima koji završavaju medicinu, postaju veličanstva , u kojima caruju taština, samodopadnost i ostale nekvalitete ljudskog roda.Velika većina liječnika, smatra da završetkom studija počinje njihova era vladanja, pa tako vladaju odjelima , bolnicama, a nikada ih više nije bilo u političkim vodama. Velika većina, po završetku radnog odnosa ne shvaća da u rubriku zanimanje , više ne upisuju doktor-ica, nego umirovljenik.Oni se poistovječuju sa svojim zanimanjem , kako privatno tako i poslovno....iako se to poistovječivanje na poslu nemože i uzeti kao kvalitetno u odnosu na rad, već kako izbjeći posao a primiti plaču. Liste čekanja u bolnicama, su zbog njihovog nerada, lijenosti i bahatosti. Nerade u bolnicama kako treba, ali su svi redom zagovornici još i rada u privatnim klinikama, koje sami posjeduju, vrbuju pacijente za odlazak u iste,

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.