Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HND:

'Predsjednik Hrvatske liječničke komore i glavni urednik Liječničkih novina ne razumiju društvenu zadaću medija'

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
17.11.2015.
u 14:41

Očekujemo da i novoizabrano rukovodstvo Hrvatske liječničke komore vrednuje novinarske priloge uvažavajući činjenicu da su mediji u svakom demokratskom društvu kontrolori i čuvari javnog interesa, poručuju iz HND-a

Hrvatsko novinarsko društvo i Zbor zdravstvenih i medicinskih novinara HND-a "neugodno su iznenađeni tekstovima objavljenima u posljednja dva broja Liječničkih novina, glasila Hrvatske liječničke komore, koje potpisuju predsjednik HLK mr. sc. Trpimir Goluža i glavni urednik Liječničkih novina prof. dr. Željko Poljak."

Nezadovoljni napisima novinara Večernjeg lista Ivane Rimac i Danijela Prerada, ne koristeći zakonske institute ispravka i odgovora na eventualno sporne priloge, Goluža i Poljak u Liječničkim novinama napadaju, prozivaju i etiketiraju novinare Večernjeg lista. Neprimjeren način i razinu njihova komuniciranja ponajbolje oslikavaju epiteti “glup i podao novinar”, kao i poziv da se novinaru “s prezirom okrenu leđa”. Posebno zabrinjava pri tome što ni Goluža ni Poljak ne razumiju kako je društvena zadaća medija izvijestiti o svim događajima od interesa za javnost, uključujući istrage i kaznene postupke. To se odnosi na liječnike, jednako kao na političare, gospodarstvenike ili novinare. Očekujemo da i novoizabrano rukovodstvo Hrvatske liječničke komore vrednuje novinarske priloge uvažavajući činjenicu da su mediji u svakom demokratskom društvu kontrolori i čuvari javnog interesa. Dakako da i mediji mogu pogriješiti i da na njihove pogreške svatko povrijeđen ima pravo reagirati. No, etiketiranje novinara “glupanima” i pozivanje na bojkot suradnje s nekim novinarima svakako nije reagiranje poželjno u civiliziranoj zajednici – poručuju iz HND-a.

Komentara 15

Avatar juricamesko
juricamesko
14:58 17.11.2015.

mediji su u svakom društvu kontrolori i čuvari javnog interesa.samo su mediji i novinari u hrvatskoj još uvijek svrstani ,opredjeljeni i navijački nastrojeni prema samo jednoj strani.onoj lijevoj,komunističkoj i projugoslavenskoj. pogotovo novinari koji pripadaju HND.kod njih nema ni truna neovisnosti, demokratičnosti i samokritike. još uvijek su novinari HND taoci komunističkog naslijeđa nema za njih osjećaja za javno dobro osim pripadnosti pariji i njenim načelima.a o čuvarima demokracije da i ne govorimo.

DU
Deleted user
16:00 17.11.2015.

Saša leković, sramotni predsjednik HND, njega ne zanima pljuvanje druga Zoke i njegovih drugova u cijelom mandatu tijekom cijele kampanje. Saško druže, .ebe se tebi za Špičkovinu, za pljuvanje po učiteljima Engleskog jezika , za drastične promjene koje donosi novi novi katastrofalan prijedlog zakona o braniteljima, ne zanimaju tebe i slične napadi osuđenih majmuna iz HNS-a na ženu na Cvjetnom Trgu, kukavički napadi na žene na štandovima gospođe Markić, i referendum o obiteljskom zakonu, pljuvanje doktora iz Čakovečke bolnice po Hrvatskoj žrtvi, bezočni napadi drugova sa HTV-a po najmanjem spomenu sa predznakom Hrvatski, izrugivanje prema gospođi Kolindi, briga tebe i tvoje za Četnikovanje po Vukovaru, briga tebe za Riječki HNK, ni slova o onom duševnom bolesniku .........!!! Tebe majstore muči Tuđmanovo doba, muči te nogomet, HNS, muči te Davor Šuker, muči te navijanje na utakmici, muči te skidanje ploča u Vukovaru i nemoguće je sve nabrojiti. Pa vi istražujete što je liječnik u tiskovini nekoga nazvao glupim ali tebi nije problem Frljićevo sprdanje sa Hrvatskom prošlost, pozivanje Karamarka na sex . Saško, pa svi su te vrlo brzo skužili tko si, što zastupaš....koga štitiš....i to bez imalo srama !!! Ovo je bio moj perfomans druže predsjedniče !!!!!

GU
gustirna
15:42 17.11.2015.

zar zbilja ljecnici ne znadu u cijim rikama su gotovo svi mediji i da sluze jugokomunjarama.....dovljno je de te napadne jugonovinarsko drustvance pa da vidis odkud vjetar puse u njihova jedra....neka pogledaju koliko miljardi kuna je ta medijska bratija pokralaa proracunu....i jos ''dejstvuju'' kao da se nista nije dogodilo a hrvati robuju za ukradenu steku cigareta......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije