Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar-Kitarović u Đakovu

Predsjednicu pitali hoće li na Škorin koncert: Nemam pojma da je večeras...

Kolinda Grabar - Kitarović obišla Državnu ergelu Đakovo
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/8
07.07.2019.
u 14:26

Na novinarski upit hoće li večeras ostati u Đakovu na koncertu predsjedničkog kandidata Miroslava Škore predsjednica je odgovorila kako 'nema pojma da je večeras koncert gospodina Škore'

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je nazočila središnjem programu 53. "Đakovačkih vezova", a sudionicima i organizatorima te tradicionalne manifestacije izvornog narodnog folklora zahvalila je na dugogodišnjem održavanju hrvatske kulturne tradicije i narodne baštine.

Predsjednica je u Đakovu bila na svečanom mimohodu sudionika "Đakovačkih vezova" središtem grada, u kojem je sudjelovala 61 folkorna skupina iz Hrvatske i inozemstva, i na svetoj misi u đakovačkoj katedrali Sv. Petra,  a potom se u nadbiskupijskom Uredu sastala s đakovačko-osječkim nadbiskupom msgr. Đurom Hranićem i lokalnim dužnosnicima.

Kolinda Grabar - Kitarović obišla Državnu ergelu Đakovo
1/9

Upitana za impresije o priredbi predsjednica Grabar-Kitarović rekla je da su "Đakovački vezovi" prekrasni.

"Toliko godina održavati kulturnu tradiciju i narodnu baštinu, to je za svaku pohvalu. Uživala sam u svakoj folklornoj skupini, bilo je vrlo veselo, i tako bi i trebalo biti. Zahvaljujem svim stanovnicima Đakova i svim sudionicima 'Đakovačkih vezova', na kojima se okupilo oko 30 tisuća ljudi, na iznimno srdačnom dočeku i prekrasnoj atmosferi", poručila je Grabar-Kitarović.

Uz predsjednicu Grabar-Kitarović svečanom mimohodu nazočili su i predstavnici županijske i đakovačke gradske vlasti, brojni Đakovčani i posjetitelji. Na novinarski upit hoće li večeras ostati u Đakovu na koncertu predsjedničkog kandidata Miroslava Škore predsjednica je odgovorila kako "nema pojma da je večeras koncert gospodina Škore".

Svoj posjet Đakovu predsjednica Grabar-Kitarović završila je obilaskom Državne ergele lipicanaca.
Manifestacija "Đakovački vezovi", koja se održavala od 21. lipnja,  bit će završena u nedjelju navečer, izborom najljepših narodnih nošnji.

Komentara 20

Avatar Bruno
Bruno
15:41 07.07.2019.

Nastupat ce i bolji od Skore, Slavonija puna!

FA
fajlpz
15:27 07.07.2019.

Pa šta će tamo? Je ti Škoro neki pjevač. Dobar za recitiranje

OL
oLo
15:40 07.07.2019.

A da je Thompsonov, onda bi sigurno znala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije