Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anđelko Akrap

Predsjedničin savjetnik: Ovo su tri ključna koraka za demografski oporavak

Anđelko Akrap
Robert Anić/PIXSELL
14.11.2017.
u 15:53

Savjetnik za demografiju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Anđelko Akrap komentirao je Vladine mjere za demografiju

Savjetnik za demografiju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Anđelko Akrap komentirao je Vladine mjere za demografiju.

– Ovo je tek prvi korak, početna mjera, a treba niz mjera. Kako zaustaviti iseljavanje - to neće dječji doplatak riješiti. Kako zaustaviti da ovo stanovništva što je ostalo ne odseli? – rekao je on za N1.

Na pitanje koje tri temeljne mjere treba donijeti odgovara:

– Treba oblikovati dugoročnu politiku zapošljavanja. Ne samo u Zagrebu i priobalju nego na čitavom području. Rad na određeno... Tisuće studenata rade na stalnim radnim mjestima sa studentskim ugovorima. I s tim se trebaju poduzetnici suočiti. Stambena problematika. Omogućiti stalni izvor prihoda onima koji podižu djecu. To bi bile ključne mjere, a ima niz pratećih mjera.

Odgovornost za trenutno stanje, smatra Akrap, snose sve vlade.

Komentara 29

RO
ronyday
20:29 14.11.2017.

Malodušje, egoizam, komunjarska partija glavni su krivci naših nevoja u našoj slobodnoj domovini. Nema tih novaca koji će natjerati našu mladež da se žrtvuje za svoju domovinu, za svoju obitelj

Avatar kenshi
kenshi
21:12 14.11.2017.

Treba poduzeti točno one mjere koje će natjerati sve parazite, uhljebe i petokolonaše da počnu napuštati ovu državu umjesto da ju napuštaju ljudi koji žele raditi i živjeti od svog rada.

KA
kapunjohan
17:22 14.11.2017.

Problem iseljavanja mladih pa onda problem rađanja djece je mnogo dublji nego što to vide predsjednica, njeni savjetnici i vlada i treba mnogo više ključni mjera od tri. Temelj treba tražiti i u neodgovornim političarima ,slabim zakonima pa i izbornom zakonu, koji je izvor nestabilnosti, političke i druge korupcije , razdjeljenosti države na političke i nacionalne feude- sve se dijeli po političkoj snagi itd. Zato nema investicija , nema posla, nema plaća, nema pravde, nema zajedničke domovine, nema socijalne pravde, nema bontona , puno toga nema , nema morala, caruje razarajući nemoralni liberalizam i lopovluk svake vrste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije