Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predsjedničin savjetnik: Ovo su tri ključna koraka za demografski oporavak

Savjetnik za demografiju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Anđelko Akrap komentirao je Vladine mjere za demografiju
14. studenoga 2017. u 15:53 30 komentara 2654 prikaza
Anđelko Akrap
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Savjetnik za demografiju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Anđelko Akrap komentirao je Vladine mjere za demografiju.

Kolinda Grabar-Kitarović nova poruka Predsjednica o demografiji: Mi smo u izvanrednom stanju i traže se izvanredne mjere

– Ovo je tek prvi korak, početna mjera, a treba niz mjera. Kako zaustaviti iseljavanje - to neće dječji doplatak riješiti. Kako zaustaviti da ovo stanovništva što je ostalo ne odseli? – rekao je on za N1.

Na pitanje koje tri temeljne mjere treba donijeti odgovara:

– Treba oblikovati dugoročnu politiku zapošljavanja. Ne samo u Zagrebu i priobalju nego na čitavom području. Rad na određeno... Tisuće studenata rade na stalnim radnim mjestima sa studentskim ugovorima. I s tim se trebaju poduzetnici suočiti. Stambena problematika. Omogućiti stalni izvor prihoda onima koji podižu djecu. To bi bile ključne mjere, a ima niz pratećih mjera.

Odgovornost za trenutno stanje, smatra Akrap, snose sve vlade.

Zagreb: Potpisan Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike VLADA PRIHVATILA NACRT Evo koliko će iznositi nova osnovica plaće državnih službenika Nada Murganić Demografija 100.000 više obitelji u Hrvatskoj dobivat će dječji doplatak Kolinda Grabar-Kitarović MARINKO JURASIĆ Budimo realni, nije napala Vladu već branila RH
Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

 • ronyday:

  Malodušje, egoizam, komunjarska partija glavni su krivci naših nevoja u našoj slobodnoj domovini. Nema tih novaca koji će natjerati našu mladež da se žrtvuje za svoju domovinu, za svoju obitelj

 • kapunjohan:

  Problem iseljavanja mladih pa onda problem rađanja djece je mnogo dublji nego što to vide predsjednica, njeni savjetnici i vlada i treba mnogo više ključni mjera od tri. Temelj treba tražiti i u neodgovornim političarima ,slabim zakonima pa i izbornom ... prikaži još! zakonu, koji je izvor nestabilnosti, političke i druge korupcije , razdjeljenosti države na političke i nacionalne feude- sve se dijeli po političkoj snagi itd. Zato nema investicija , nema posla, nema plaća, nema pravde, nema zajedničke domovine, nema socijalne pravde, nema bontona , puno toga nema , nema morala, caruje razarajući nemoralni liberalizam i lopovluk svake vrste.

 • Avatar kenshi
  kenshi:

  Treba poduzeti točno one mjere koje će natjerati sve parazite, uhljebe i petokolonaše da počnu napuštati ovu državu umjesto da ju napuštaju ljudi koji žele raditi i živjeti od svog rada.