Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Kanadi

Predsjednica u Ottawi: Hrvatski iseljenici bili su naša snaga tijekom Domovinskog rata

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Ured predsjednice
1/3
13.05.2019.
u 14:09

Ponosna sam na sve vas jer ste upravo na temelju tih vrijednosti stekli ugled, pokrenuli poslove, osnovali obitelji i postali ugledni članovi društva kao uostalom i mnogi naši Hrvati diljem svijeta – rekla je Kolinda Grabar-Kitarović

Susretom s predstavnicima hrvatske zajednice u Ottawi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović započela je državni posjet Kanadi.

– Svaki dolazak u Ottawu i susret sa zajednicom za mene je posebna prigoda u kojoj ožive drage uspomene na ovaj grad koji je vaš dom, kao što je bio i meni i mojoj obitelji tijekom rada u Veleposlanstvu – kazala je predsjednica istaknuvši kako je hrvatsko iseljeništvo jedan je od prioriteta njezinog mandata.

Dodala je kako je, kao hrvatska predsjednica, posebno ponosna na Hrvate u Kanadi, koji su se svojim znanjem, stručnošću, odgovornošću, svojim predanim odnosom prema radu, obitelji i društvu integrirali u društvo u kojem žive.

– Ponosna sam na sve vas jer ste upravo na temelju tih vrijednosti stekli ugled, pokrenuli poslove, osnovali obitelji i postali ugledni članovi društva kao uostalom i mnogi naši Hrvati diljem svijeta – rekla je.

U obraćanju je spomenula kako su upravo hrvatski iseljenici bili „naša snaga tijekom Domovinskog rata jer ste, ne samo materijalno pomagali svoju, nego ste i svojim zalaganjem i osobnim kontaktima širili istinu o borbi za samostalnost hrvatske države“.

Za nesebičan i izniman doprinos u pružanju socijalne i duhovne skrbi te za dugogodišnju pastoralnu djelatnost među hrvatskim iseljenicima u Kanadi, predsjednica Grabar-Kitarović dodijelila je Povelju Republike Hrvatske Župi Sv. Nikole Tavelića – Montreal i Hrvatskoj katoličkoj župi sv. Leopolda Mandića – Ottawa, kao i Hrvatsko-kanadskom folklornom savezu – istok, za izniman i dugogodišnji doprinos u promicanju hrvatske baštine, jezika, kulture i folklora, te očuvanje hrvatskog identiteta u Kanadi.

Komentara 20

NE
Neutralac
16:26 13.05.2019.

Jedina koja se ne ignorira dijasporu... Svi ostali po sistemu: saljite novce a ne trebate ni doci.... Kao da tri milijarde dolara od dijaspore ne znaci nista..... ne znaci nista.....

ST
stefj
14:41 13.05.2019.

Bili bi oni snaga i danas, da im crvena buržoazija i uhljebi dozvole. No to očito nije u interesu, bolje biti zadnji u EU i uživati uhljebljen, nego morati slučajno nešto raditi...

PO
pozornik66
15:30 13.05.2019.

Zaboravljeno je napomenuti da je ovo prvi službeni posjet Predsjednika/ce Hrvatske državi Kanadi uz sve državne počasti. Čestitamo predsjednici ❤️🇭🇷

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije