Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predsjednica na otvaranju Estorilske konferencije u Portugalu

Radni posjet Portugalskoj Republici predsjednica Grabar-Kitarović započela je posjetom Europskoj agenciji za sigurnost mora (EMSA) i susretom s izvršnom direktoricom Agencije Majom Markovčić Kostelac.
27. svibnja 2019. u 16:01 1 komentara 437 prikaza
Posjet Europskoj agenciji za sigurnost mora
Foto: Ured predsjednice Republike Hrvatske
Pogledajte galeriju 1/2

Predsjednica  Kolinda Grabar-Kitarović boravi u radnom posjetu Portugalu, u sklopu kojeg će se susreti s predsjednikom Marcelom Rebelom de Sousom te sudjelovati na otvaranju Estorilske konferencije.

DAN ORUŽANIH SNAGA Predsjednica primila izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH

Posjet Portugalskoj Republici Grabar-Kitarović započela je posjetom Europskoj agenciji za sigurnost mora (EMSA) i susretom s izvršnom direktoricom Agencije Majom Markovčić Kostelac. Čestitavši izvršnoj direktorici Markovčić Kostelac, kojoj je početkom 2019. godine započeo petogodišnji mandat na poziciji izvršne direktorice Europske agencije za sigurnost mora, sa sjedištem u Lisabonu, Grabar-Kitarović je kazala kako je po prvi puta, od punopravnog članstva Hrvatske u Europskoj uniji, hrvatski državljanin odabran za čelnika jedne od europskih agencija.

Izrazivši zadovoljstvo što je Hrvatska aktivan korisnik mnogih usluga EMSA-e, naročito kada se radi o smanjenju rizika onečišćenja mora, predsjednica  kazala je kako je Hrvatska punopravna članica „CleanSeaNet“ usluge u okviru EMSA-e, europskog sustava satelitskog nadzora koji pravovremeno dostavlja detaljne informacije o uočenim naftnim mrljama u vodama zemalja članica.

Hod za život kod predsjednice NA PANTOVČAKU Predsjednica primila predstavnike Hoda za život

Na sastanku je sudjelovao i Alexis Goosdeel, izvršni direktor Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA), koji je u razgovoru pohvalio suradnju s Hrvatskom državnom informacijskom jedinicom za droge, u okviru Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Predsjednica je izrazila zadovoljstvo aktivnostima i naporima koje je Europski centar za praćenje droga i ovisnosti o drogama učinio do sada kako bi se osiguralo financiranje i institucionalno jačanje Hrvatske nacionalne jedinice za informiranje o drogama. Isto tako, naglašen je interes hrvatskih stručnjaka za kontinuirano i aktivno sudjelovanje u programima suradnje s EMCDDA-om, kao i spremnost Hrvatske da ispuni buduće nacionalne obveze prema EMCDDA-u u okviru razvoja Reitox mreže.

Trčanje
STIŽE PRAVA ZIMA
Što napraviti da trčanje ostane aktivnost u kojem uživamo, a ne noćna mora
  • antonelić:

    dr.kolindi nitko nije ravan ... naša precjednica će sada povezati i portugal sa uspravnicom baltik-jadran-crnomore ... još da nam podigne povratnu naknadu za boce , bili bismo sretni ... ( udruga rbbk ) ...