Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predsjednica seli svoj ured u Bjelovarsko-bilogorsku i Koprivničko-križevačku županiju

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izmjestit će svoj ured u razdoblju od 11. do 15. prosinca
08. prosinca 2017. u 14:21 32 komentara 591 prikaza
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović 11. i 12. prosinca izmjestit će svoj Ured u Bjelovarsko-bilogorsku županiju, a od 13. do 15. prosinca u Koprivničko-križevačku županiju. Bit će to jedanaesto i dvanaesto izmještanje Ureda predsjednice Republike izvan Zagreba.

Kitarović i Guterres RAZGOVOR U NEW YORKU Grabar-Kitarović i Guterres: Presude za zločine su presude pojedincima a ne državama

Boravak u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović započet će u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. godine u jutarnjim satima ispred zgrade Županije, gdje će zajedno sa županom Damirom Bajsom i gradonačelnikom Bjelovara Dariom Hrebakom nazočiti podizanju predsjedničke zastave. Nakon obraćanja nazočnima predsjednica će u Privremenom uredu u zgradi Bjelovarsko-bilogorske županije održati radne sastanke s predstavnicima Županije, saborskim zastupnicima te gradonačelnicima i načelnicima, s biskupom mons. dr. Vjekoslavom Huzjakom, predstavnicima nacionalnih manjina te s predstavnicima udruga hrvatskih branitelja, s kojima će, nakon sastanka, položiti vijenac poginulim braniteljima u središnjem gradskom parku u Bjelovaru.

Istog dana predsjednica će posjetiti Veleučilište u Bjelovaru, u sklopu kojega i Stručni studij Mehatronike te bjelovarsku Osnovnu školu, gdje će u nastavku projekta „Hrvatska čita“ zajedno s djecom čitati ulomke iz djela Mate Lovraka.

Sastankom s predstavnicima Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja obiju županija predsjednica Grabar-Kitarović započet će drugi dan boravka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Na Trgovačkom sudu u Bjelovaru predsjednica će s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem nazočiti otvaranju pilot projekta „e-komunikacija“. U Bjelovaru će obići trgovačko društvo „Bjelin d.o.o.“ te u mjestu Ciglena geotermalnu elektranu u izgradnji.

Predsjednica će posjetiti gradove Grubišno Polje, Daruvar, Garešnicu i Čazmu. U Grubišnom Polju, osim susreta s građanima, predviđen je obilazak Spomen sobe Domovinskog rata; u Daruvaru obilazak Daruvarskih toplica i Centra Rudolf Steiner; u Garešnici posjet OPG-u Pavlak, a u Čazmi posjet tvrtki „Čazmatrans-Nova d.o.o.“. Na kraju drugog dana boravka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji predsjednica će obići Božićnu priču Salajevih u mjestu Grabovnica.

Kolinda Grabar-Kitarović
1 / 9
Kolinda Grabar-Kitarović

U srijedu će predsjednica nakon podizanja zastave i obraćanja nazočnima ispred sjedišta privremenog Ureda u Koprivničko-križevačkoj županiji održati odvojene radne sastanke s čelnicima Županije, zastupnicima u Hrvatskom saboru te gradonačelnicima i načelnicima općina u Županiji, s prorektorom Sveučilišnog centra Koprivnica i dekanicom Visokog gospodarskog učilišta Križevci te s predstavnicima braniteljskih udruga s područja Županije, s kojima će, nakon sastanka, položiti vijenac poginulim braniteljima iz Domovinskog rata na Spomenik hrvatskoj slobodi.

Istog dana u Gimnaziji „Fran Galović“ razgovarat će s učenicima i profesorima na temu reforme obrazovanja, a zatim posjetiti tvrtke „Podravka d.d.“ i „Belupo d.d.“.

Susretom s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, poduzetnicima i obrtnicima iz Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije predsjednica Grabar-Kitarović započet će drugi dan boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji. Nadalje, posjetit će općinu Hlebine, Grad Đurđevac te u općini Kalinovac  tvrtku „Rasco d.o.o.“.   

U Križevcima će se susresti s poduzetnicima u Razvojnom centru i tehnološkom parku te posjetiti Osnovnu školu „Vladimir Nazor“  i Visoko gospodarsko učilište Križevci. U večernjim satima predsjednica Grabar-Kitarović sudjelovat će na otvaranju Adventa u Koprivnici.  

Posljednjeg dana boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, 15. prosinca, predsjednica Grabar-Kitarović zajedno sa županima nazočit će prezentaciji ulagačkih mogućnosti u ove dvije hrvatske županije, koja će se u sklopu projekta „Osjeti Hrvatsku“ održati za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija u Republici Hrvatskoj. 

Advent U Zagrebu Predsjednica otvorila Advent u vili Prekrižje Kolinda Grabar Kitarović Pantovčak u akciji Predsjednica će Haaški sud kritizirati u Vijeću sigurnosti Kolinda Grabar-Kitarović Humanitarna večera Grabar-Kitarović: Snažni smo samo zajedno
ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar mama mia
  mama mia:

  Jel' sletila na zračnu luku po imenu "Doktora" osuđenog za udruženi zločinački poduhvat i kaj su joj rekli u UN-u to vam je tak gospa ako priznajete sud onda priznajete i presudu i đabe vam napuhavanje i udaranje glavom kroz zid

 • Avatar arhaika
  arhaika:

  bravo predsjednice, osjetiti bilo naroda, svaka cast. jedina koja bar donekle stiti interese hrvata.

 • Avatar Pop.košič
  Pop.košič:

  drage sestre i još draža braćo,pomolimo se,pomolimo se za putujući cirkus naše kraljice