Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U povodu Dana neovisnosti

Predsjednica RH: Snaga naše države je u ljudima. Našu domovinu uz zajedništvo učinit ćemo boljom

Inauguracija Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
08.10.2016.
u 13:20

- Nakon teških iskustava totalitarnih režima i diktatura uspješno smo razvili demokratsku kulturu. Širom svijeta naši učenici, studenti, inovatori, gospodarstvenici, znanstvenici, liječnici, umjetnici, sportaši i mnogi drugi postižu zapažene uspjehe - kazala je predsjednica Grabar-Kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović uputila je čestitke u povodu Dana neovisnosti. Naglasila je važnost raskida svih veza s bivšom jugoslavenskom zajednicom i stoljetne borbe kako bismo imali mladu državu Hrvatsku. 

„Drage Hrvatice i Hrvati, 

Poštovane hrvatske državljanke i državljani u zemlji i svijetu,

 U povijesnim mjesecima procesa našega državnog osamostaljenja 8. listopada 1991. označio je konačan raskid s bivšom jugoslavenskom zajednicom i potvrdu očitovanja neopozive volje hrvatskoga naroda za uspostavom samostalne države.

Ovo je dan kada se s poštovanjem sjećamo svih koji su pridonijeli ostvarenju tog povijesnog cilja, počevši od prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i hrvatskih branitelja, koji su tih dana hrabro odbijali najteže agresorske napade.

Smijemo i moramo biti ponosni na svoju mladu državu, koja je izrasla iz duge višestoljetne borbe za slobodu. U dvadeset pet godina svoje neovisnosti mnogo smo postigli. Nakon teških iskustava totalitarnih režima i diktatura uspješno smo razvili demokratsku kulturu, izgradili institucije, postali uvažena članica međunarodnih organizacija i institucija.

Širom svijeta naši učenici, studenti, inovatori, gospodarstvenici, znanstvenici, liječnici, umjetnici, sportaši i mnogi drugi postižu zapažene uspjehe. 

Snaga naše države u našim je ljudima. Kao što nas nisu pokolebale teškoće u najtežim danima obrane tek proglašene neovisnosti, čvrsto sam uvjerena da ćemo duhom istoga zajedništva svoju dragu domovinu uspješno razvijati i učiniti još boljim mjestom za život, osobito našoj djeci i mladima.

>> Predsjednica: Prisjećamo se svih koji su pridonijeli ostvarenju povijesnog cilja, dr. Franje Tuđmana i hrvatskih branitelja

Komentara 23

Avatar navijač
navijač
14:09 08.10.2016.

Olujom do pobjede , Lustracijom do slobode !

MN
Mnd7779
14:40 08.10.2016.

Ljubim te zemljo prekrasna, zavide nam, znam, Ljepotice mi dr ❤❤❤, , i nedamo je nikad Nikad Sretan vam blagdan dragi moji

KA
kajinx
14:01 08.10.2016.

Gospođo, brani hrvatske granice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije