Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDOMILA KUJICU

Predsjednica prvi dan u Virovitičko-podravskoj županiji završila na proslavi 10 godina agencije Vidre

Virovitica: Predsjednica djeci čitala Šegrta Hlapića
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/6
11.10.2018.
u 22:28

Predsjednica je popodne u OŠ Augusta Cesareca u Špišić-Bukovici, u Područnoj školi Bušetini u sklopu programa "Hrvatska čita" pročitala odabrane ulomke iz "Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića"

Prvi dan boravka u Virovitičko-podravskoj županiji predsjednica Kolinda Grabar Kitarović završila je u srijedu navečer na svečanoj proslavi 10-godišnjici Vidre- županijske agencije za regionalni razvoj, na kojoj ju je, osim domaćina, dočekao i potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić, bivši župan za čijeg je mandata ta agencija osnovana.  

 Vidra je dosad uspješno realizirala 251 projekt ukupne vrijednosti 116 milijuna kuna, što Virovitičko-podravsku županiju s obzirom na broj stanovnika čini najboljom u Hrvatskoj kada je riječ o novcu povučenom iz EU fondova.

„Velika mi je čast biti u ovom društvu, jer ovakva ulaganja omogućuju ravnomjeran razvoj, razvoj ruralnog turizma i druge gospodarske aktivnosti koje u konačnici mogu preokrenuti negativne demografske trendove”, istaknula je predsjednica Grabar – Kitarović.

 Ravnateljica Vidre Emina Kovač, rekla je kako je ta agencija na početku realizirala projekte namijenjene ustanovama, a u posljednje vrijeme ponajviše pomažu  privatnim poduzetnicima.  Jedan od uspješno realiziranih projekata je „Panonski drvni centar kompetencija” koji malim i srednjim poduzetnicima pruža usluge iz drvoprerađivačkog sektora, a predsjednica ga je posjetila prije dolaska na proslavu Vidrine obljetnice.

 U realizaciji toga projekta, koji je zamišljen kao poveznica znanstvenika, lokalne zajednice i industrije, uključeni su bili Virovitičko-podravska županija kao inicijator i začetnik, Vidra, te zagrebački Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković, a u konzultacijama su sudjelovali i drvo-prerađivači s područja županije.

 Predsjednica je popodne u OŠ Augusta Cesareca u Špišić-Bukovici, u Područnoj školi Bušetini u sklopu programa "Hrvatska čita" pročitala odabrane ulomke iz "Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića", u općini Lukaču obišla je pogone "Šaframa", vodećeg proizvođača začina,  tvornicu sokova od voća i povrća "Brana" te u Virovitici "Panonski drvni centar kompetencija". 

 U virovitičkom skloništu za životinje udomila je kujicu, šestomjesečnu mješanku labradora i terijera.

 Popodne je također bila na predstavljanju projekta obnove virovitičkog dvorca Pejačevića. Projekt "5 do 12 za Dvorac" dosad je najveći kojim su se u Virovitičko-podravskoj županiji javili na natječaje za novac iz Europske unije. Više od 80 milijuna kuna potrošit će se na obnovu tog dvorca i okolnog parka, od čega je 66,7 milijuna iz europskih fondova. Radovi su počeli prije godinu dana, a dvorac bi trebao biti otvoren u kolovozu sljedeće godine, na blagdan Sv. Roka, zaštitnika Virovitice.

 Hrvatska predsjednica predvečer se susrela i s građanima općine Suhopolja, a dan završila u Otrovancu, u općini Pitomači, na obilježavanju 10. obljetnice Vidre. Sutra završava boravak u Virovitičko-podravskoj županiji, u koju je na dva dana premjestila svoj ured, što je 17. premještanje iz Zagreba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije