Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENI SASTANAK

Predsjednica primila predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini

Kolinda Grabar-Kitarović
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
23.04.2018.
u 22:24

Na sastanku se osvrnulo i na posljednja zbivanja od utjecaja na hrvatsku zajednicu, aktivnosti hrvatske manjine i daljnju potporu institucija RH očuvanju identiteta i zaštiti njihovog položaja, kaže se u priopćenju.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je u ponedjeljak predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova s kojim je razgovarala o pomacima u rješavanju pitanja od značaja za unaprjeđenje položaja Hrvata u Srbiji, nakon nedavnog službenog posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, priopćeno je iz Ureda predsjednice. 

Na sastanku se osvrnulo i na posljednja zbivanja od utjecaja na hrvatsku zajednicu, aktivnosti hrvatske manjine i daljnju potporu institucija RH očuvanju identiteta i zaštiti njihovog položaja, kaže se u priopćenju.

Tijekom Vučićeva posjeta Hrvatskoj u veljači, on i hrvatska predsjednica istaknuli su da im je stalo da Hrvati u Srbiji i Srbi u Hrvatskoj doživljavaju te države kao svoje domovine u kojima ostvaruju sva svoja ljudska i manjinska prava.

Tomislav Žigmanov nedavno se našao na meti haškog osuđenika i zastupnika u Skupštini Srbije Vojislava Šešelja koji je, samo 24 sata poslije izricanja presude za progon Hrvata ’90-ih godina, rekao kako je spreman ponoviti svoje zločine i to protiv dvojice kolega parlamentaraca Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka. “Intenzivno se pripremam za ponavljanje svojih ratnih zločina, a krenut ću od Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka”, izjavio je Šešelj.

Predstavnike hrvatske manjine u Vojvodini trebao je prošlog tjedna posjetiti i predsjednik hrvatskog sabora Gordan Jandroković ali je posjet hrvatskog izaslanstva prekinut nakon Šešeljeva ispada u Skupštini Srbije.

Komentara 6

Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
00:33 24.04.2018.

Kada odem u Beograd, uopće se ne osjećam ugroženim. Ljudi su gostoprimljivi i dobro se družimo.

Avatar strazar
strazar
02:54 24.04.2018.

jeste ih se to sjetili sada kad od njih imate politicke poene?

BE
Beogradjan
22:49 23.04.2018.

Ma da oni se kao uplašili Šešelja! Svako normalan zna da se Šešelj samo sprda, nego hoće malo da glumataju kao neke ženturače...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije