Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vilibor Sinčić:

'Vučić se trebao ispričati za incident koji je izveo Šešelj'

Ivan Vilibor Sinčić, čelnik Živog zida
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
23.04.2018.
u 17:57

Vučić se trebao ispričati za nešto što su bili sigurnosni propusti, a umjesto toga on doljeva ulje na vatru i provocira, smatra Sinčić

Vođa Živog zida Ivan Vilibor Sinčić izjavio je kako bi se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić trebao ispričati za incident koji je u srbijanskoj Narodnoj skupštini izveo Vojislav Šešelj za vrijeme nedavnog boravka hrvatskog  izaslanstva u Beogradu, a izjave srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina ocijenio je provokatorskim.

"Vučić bi se trebao ispričati za to što se dogodilo, Šešelj je jedan ratni zločinac. Vučić se trebao ispričati za nešto što su bili sigurnosni propusti, a umjesto toga on doljeva ulje na vatru i provocira", kazao je Sinčić u emisiji "Oporbeni zarez" Hrvatskog radija upitan da komentira odnose Hrvatske i Srbije.

Ponašanje srbijanskom ministra obrane Aleksandra Vulina također je ocijenio "provokatorskim" naglasivši kako to nije dobro za odnose dviju država. Za nedavni susret Vučića i predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitrović kazao je pak da je bio "promašen" i u svrhu lokalnih izbora u Srbiji bez koristi za Hrvatsku.

Komentirao je i današnju odluku suda u Londonu o izručenju Ivice Todorića Hrvatskoj, kazavši kako je ona očekivana te da najvažniji dio slijedi nakon njegova povratka u Hrvatsku. "Živ zid će napraviti sve da iznese što više informacija o tome što je Todorić radio", naglasio je.

Sinčić drži da se zbog niza  nedorečenosti u financijskim izvješćima Agrokora otvara niz nepovoljnih scenarija za Hrvatsku a povoljnih za Todorića pa čak i mogućnost rušenja nagodbe.

"Trebali smo reagirati prvi puta kada je Todorić krivotvorio izvješće", naglasio je.

Što se tiče INA-e čelnik Živog zida smatra da ju treba otkupiti od Mola ali pritom upozorava da treba vidjeti koliko ona zaista vrijedi.

"Ako vlasnik napuše cijenu, ako ugase istraživanje naftnih polja, ako su prodali niz nekretnina, ako su izdvojili maloprodaju, ako gase rafinerije, što je zapravao INA i koliko vrijedi. To je višestruko manja vrijednost nego 2009.", konstatirao je. Nakon najava o zatvaranju Rafinerije Sisak, dodaje, ne bi ga čudilo ni da zatvore rafineriju Rijeka.

Za plutajući LNG na Krku Sinčić je pak kazao da mu se Živi zid protivi jer je po njihovom mišljenju riječ o "tehnološkoj i ekonomskoj katastrofi, pogodovanju interesnim lobijima i političkom a ne stručnom i znanstvenom projektu".

Sinčić je najavio da će na kongresu stranke u nedjelju, na kojem očekuje oko 1500 sudionika, Živi zid predstaviti dio svog programa pod nazivom "Hrvatska s jednakim mogućnostima za sve" za koji kaže da će biti "protiv nepotizma i klijentelizma" odnosno "za sustav koji će nagrađivati po vještinama i sposobnostima".

"Želimo biti vlast i u vlasti međutim s konvencionalnim strankama ne može se mijenjati Hrvatska, ne mogu se provesti nikakve reforme. Radno bismo zato surađivali i možda koalirali s nekim novim strankama koje se pojave", kazao je Sinčić o mogućim budućim partnerima.

Kaže da Živi zid ima razgranatu logistiku, oko 100 vijećnika, niz stručnih odbora i dio njih predstaviti će  na kongresu. "Neki od neki od njih će sigurno biti ministri jednoga dana", uvjeren je Sinčić.

Komentara 10

Avatar pittbull
pittbull
18:19 23.04.2018.

Ista Bagra i na jednoj i na drugoj strani i jedni i drugi. Narod im bjezi iz zemlje jer ne moguu dostojno zivot sa svojom placom i svojim poslom i jedni i drugi skrecu paznju sa puno bitnijih stvari ali kad ekonomija ne funkcjonira onda bacis ovakvi bobmu i bar su mirni neko vrijeme...

DU
Deleted user
18:39 23.04.2018.

Nema teme na koju ovaj relativno mladi uhljeb i drustveni parazit koji kruh svagdasnji zaradjuje svastareci u parlamentu koji sluzo za uveseljavanje umirovljenika nema misljenje... a da mu je dati deset ovaca izgubio bi ih na pasnjaku...uzas ...isto sto i sincic rekla bi i kumica na placu...u vz ili zg svejedno...

ZG
zg223
19:10 23.04.2018.

moras i ti jednom nesto pametno rec..i corava koka nazoba zrno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije