Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predsjednica Općinskog suda: Nije neznanje već je pečat oštećen

Pogreška na pečatu izazvala brojne komentare...
19. rujna 2018. u 12:34 2 komentara 938 prikaza
Ivana Mašić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Objavljena slika u Facebook grupi Jezični FAIL - Nepismenost naša svagdašnja jednog sudskog spisa s Općinskog suda u Novom Zagrebu s otiskom pečata koji sadrži pravopisnu pogrešku izazvala je mnogo komentara u javnosti i na društvenim mrežama. Mnogi su se čudili kako riječ 'Općinski' zapravo sadrži slovo 'č', a pečat kojim se ovjeruju dokumenti takvu pogrešku.

Općinski sud nespretnost ili neznanje? Presuđuju ljudima, a ni pravopis ne znaju. Pogledajte grešku ovog Općinskog suda

Nakon svega reagirala je predsjednica Općinskog suda u Novom Zagrebu, Ivana Mašić.

- Na portalima je objavljeno da na pečatu Općinskog suda u Novom Zagrebu postoji pravopisna pogreška jer stoji „Opčinski sud u Novom Zagrebu“. Nedvojbeno je da otisnuti tekst treba biti: „Općinski sud u Novom Zagrebu“. Točno je da otisak pečata pokazuje navedenu pogrešku. Riječ je o tehničkoj pogrešci, zbog oštećenja na pečatu koje je nastalo uslijed njegova korištenja. Ako se malo pažljivije pogleda otisnuti tekst, onda se vidi da je slovo „č“ nepravilnog oblika. Nepravilnost je posljedica oštećenja na pečatu, a ne neznanja - naglasila je Mašić te dodala:

Općinski sud | Autor : Screenshot/Facebook Foto: Screenshot/Facebook

- Oštećeni pečat bit će zamijenjen u najkraćem mogućem roku. Hvala medijima što prate rad Općinskog suda u Novom Zagrebu i na upozorenju. Možda je, radi objavljivanja uravnotežene informacije, ubuduće moguće zatražiti objašnjenje prije objave informacija koje stvaraju pomalo negativan i pogrešan dojam. Hvala na razumijevanju.

ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • ObrenM:

    Kada je toliko pametna, zasto nije osobno vidjela neispravnost pecatirajuci svaki dan,vec je reagirala na primjedbu fizicke osobe.Uhljeb do uhljeba.

  • bluesbob:

    Bit če da je dotićna gramatićki oštečena...