Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predsjednica na misnom slavlju u Aljmašu, 'padali' selfiji s vjernicima

Među brojnim okupljenim vjernicima u Aljmašu bila je i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koju je nadbiskup Hranić nazvao hodočasnicom
15. kolovoza 2018. u 14:13 12 komentara 1840 prikaza
Aljmaš: Predsjednica Grabar-Kitarović prisustvovala misnom slavlju na blagdan Velike Gospe
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Na tisuće vjernike i ove godine okupilo se u najvećem slavonskom marijanskom svetištu Aljmaš kako bi obilježili blagdan Velike Gospe.

Velika Gospa KATOLIČKA SVETKOVINA Velika Gospa je dan kada treba govoriti o pomirenju i pružanju ruke drugima

U svojoj propovijedi, govoreći o značaju Marije majka Isusa Krista,  nadbiskup đakovački i osječki i metropolit mons. Đuro Hranić rekao je da je svaka žena velika kada poštuje svoje dostojanstvo, ženstvenost i predbračno djevičanstvo, zato što rađa dijete, štiti život i zato što je odgajateljica u službi života. Kazao je i kako je crkveno pastoralno djelovanje preduvjet svake promjene zakona i preobrazbe svake strukture  

"Na taj način kao Crkva možemo učiniti i činimo daleko više negoli ikojim od spomenutih socijalnih programa ili zaposlenjem kojeg radnika više", rekao je u propovijedi mons Hranić.

Aljmaš: Predsjednica Grabar-Kitarović prisustvovala misnom slavlju na blagdan Velike Gospe
1 / 7
Aljmaš: Predsjednica Grabar-Kitarović prisustvovala misnom slavlju na blagdan Velike Gospe

Istakao je i kako današnja svetkovina poručuje da istinskom društvenom napretku pridonosimo vjernošću evanđelju, otvorenošću za riječ Božju, oživotvorenjem principa društvenoga nauka Crkve koji kaže da rad ima prednost pred kapitalom, a da je nezaposlenost skuplja od socijalne države.

"Današnja svetkovina uznesenja ponizne službenice Božje u nebesku slavu i liturgijska čitanja nam poručuju da istinskom društvenom napretku pridonosimo vjernošću evanđelju, otvorenošću za riječ Božju, oživotvorenjem principa društvenoga (socijalnog) nauka Crkve, koji od mene zahtijeva poštivanje dostojanstva i prava drugih ljudi oko mene i svake ljudske osobe, koji mi kaže da rad ima prednost pred kapitalom, koji naglašava i pokazuje da je nezaposlenost skuplja od socijalne države, koji me potiče na socijalnu pravičnost, koji od mene zahtijeva poštenje i etičnost.

Ilustracija Jozo Pavković Opet nas ima. Hrvata za Gospojinu više nego na popisu pučanstva

Od mene kao poslodavca traži da znam vrednovati tuđi rad i radnika kao svoga brata, da znam vrednovati njegove kompetencije, stručnost i znanje i da ga nastojim pravično, na vrijeme i redovito nagraditi poštenom plaćom - svjestan da stabilnost i budućnost moje firme uvelike ovisi i o mome zadovoljnom radniku; da moje slabosti i grijesi razaraju ne samo moj odnos prema Bogu nego i moj odnos s drugim ljudima, da mi nije dopušteno biti sebičan i samodostatan, da ne smijem živjeti luksuzno na račun mojih radnika i njihove plaće", poručio je nadbiskup Hranić.

državni blagdan 'Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!'

Među brojnim okupljenim vjernicima u Aljmašu bila je i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koju je nadbiskup Hranić nazvao hodočasnicom. Predsjednica medijima nije davala nikakve izjave, ali se zato pozdravila s velikim brojem građana. Bilo je tu i nebrojeno fotografija i selfija s predsjednicom države.

Brojni vjernici u Remetama tradicionalno obilježavaju blagdan Velike Gospe

Aljmaš: Predsjednica Grabar-Kitarović prisustvovala misnom slavlju na blagdan Velike Gospe
1 / 10
Velika Gospa u Remetama
Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas