Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'zaglušujuća buka'

Predsjednica komentirala izjavu Ladislava Ilčića o PMS-u

Kolinda Grabar-Kitarović u Bedekovčini
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/4
04.02.2018.
u 13:48

Dodala je da općenito smatra da se za mnoga važna pitanja u javnosti iznose mišljenja koja nisu stručna, što nekada dovode i do ugrožavanja zdravlja kao što je bio slučaj s cijepljenjem.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je izjavu predsjednika Hrasta i savjetnika ministrice kulture Ladislava Ilčića o ženskim hormonalnim ciklusima. 

'U medijskom prostoru svakodnevna je zaglušujuća buka izjava pojedinih političara, koji nisu nužno i stručnjaci za pojedina područja. Ukoliko nije ekspert za pojedino područje, u ovom slučaju endokrinološko, odgovoran političar trebao bi se o pojedinim temama informirati prije nego donese svoj vlastiti stav, a posebno prije nego ga iznese u javnosti', izjavila je predsjednica za Novi list

Dodala je da općenito smatra da se za mnoga važna pitanja u javnosti iznose mišljenja koja nisu stručna, što nekada dovode i do ugrožavanja zdravlja kao što je bio slučaj s cijepljenjem.

'Moj stav o jednakosti i ravnopravnosti muškaraca i žena ne očituje se samo u mojim izjavama, nego u cijelom mom životopisu i djelovanju', poručila je Grabar-Kitarović koja se osvrnula i na ženska prava.  

'Podaci nam govore kako je manje žena u politici, na izvršnim mjestima u gospodarstvu, poduzetništvu, sve više visokoobrazovanih žena nailazi na prepreke u zapošljavanju, problemi su s usklađivanjem majčinstva, kućanskih i poslovnih obaveza o čemu mogu svjedočiti iz vlastitog iskustva', istaknula je. 

'Na žalost, premda imaju odlične rezultate, sve manje djevojčica odlučuje se za STEM zanimanja, a poseban je problem ženama koje u pedesetima izgube posao, pronaći novu mogućnost prekvalifikacije, novog zanimanja...', dodala je Grabar-Kitarović. 

Komentara 89

KO
koraknaprijed
14:02 04.02.2018.

Svatko onaj tko kaže da se žene ne mijenjaju u PMS-u,nije nikad živio sa ženom.

AG
Agricola
14:34 04.02.2018.

Ovo da se ženama mjenja hormonalni sastav je činjenica i tu ne treba biti nikakav stručnjak. Jednostavno receptori otpuštaju drugačije kemikalije. Ja uopće ne shvaćam što je u takvoj izjavi seksističko i uvredljivo za žene.

DU
Deleted user
14:44 04.02.2018.

Istinu je rekao gospodin Ilčić, šteta što nije produžio na temu o hormonima kod brkatih žena ili muškaraca u mini suknjama. Naravno, o tome smiju izreći mišljenje kozmopoliti što svojevremeno useliše iz šumskih vukohebina u zagrebačke stanove s klavirima, nije dopušteno deklariranom hrvatskom vjerniku, on bi po njima trebao biti kuš ili će ga u svim medijima predstaviti kao fašistu, homofoba, što su i učinili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije