Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split

Predsjednica na Danu HRM-a: 'Hrvatska je zauzela jasan smjer'

Split: Središnja svečanost obilježavanja Dana HRM i 26. obljetnice njezinog osnutka
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/2
18.09.2017.
u 14:58

Ministar obrane Damir Krstičević zahvalio je svim pripadnicima vojske koji su aktivni u sanaciju poplave u Ogulinu i Zadru

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i vrhovna zapovjednica OS RH bila je u ponedjeljak na obilježavanju Dana HRM-a u Splitu. Pohvalila je povećana izdvajanja za vojsku u državnom proračunu, istaknuvši kako je to dobar smjer te najavila novu Strategiju sigurnosti.

- Hrvatska je zauzela jasan smjer i dala pojačan naglasak i na mediteransku orijentaciju naše vanjske politike koja je dugo vremena bila zanemarivana. Hrvatske je istodobno i srednjoeuropska mediteranska zemlja i mora u oba pravca biti podjednako posvećena međunarodnoj suradnji izgradnji prosperiteta, stabilnosti i sigurnosti u ovim područjima – rekla je Grabar-Kitarović.

Ministar obrane Damir Krstičević zahvalio je svim pripadnicima vojske koji su aktivni u sanaciju poplave u Ogulinu i Zadru. Najavio je povratak vojske u vojarne u Vukovaru, Varaždinu i Pločama.

Vojarna u Lori jučer je dobila ime prvog zapovjednika HRM-a, admirala flote Svete Letice Barbe.

Split: Središnja svečanost obilježavanja Dana HRM i 26. obljetnice njezinog osnutka
1/31

Komentara 14

BR
brojevi
15:32 18.09.2017.

Dežurna trol ekipa je u niskom startu. Zanima me samo u kakvam će danas sastavu trolovi i ženomrsci "ćastiti" našu Predsjednicu - ponos RH.

Avatar Becarina
Becarina
07:23 19.09.2017.

Bravo predsjednice, ide naprijed usprkos oporbi , bez Mosta ici ce jos brze.

Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
16:24 18.09.2017.

koji smjer zabrana HOSa velicanje cetnika i crvene gamadi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije